Når der er generalforsamling i Københavns Lærerforening tropper lærerne fra Christianshavns Skole op i stort antal. Ifølge tillidsrepræsentant Peter Jensen giver det et godt socialt og fagligt fællesskab at deltage, for det er her, man kan få indflydelse og få en forståelse af, hvad der rører sig på tværs af skolerne.

 

Det er ikke helt tilfældigt, at Christianshavns Skole er én af de københavnske skoler, som har været absolut bedst repræsenteret ved Københavns Lærerforenings generalforsamlinger de seneste år. Der bliver nemlig gjort meget ud af at få lærerne til at være en del af det faglige fællesskab på skolen, hvor der blandt andet er en lang tradition for faglige happenings, fortæller tillidsrepræsentant Peter Jensen.

”Vi mødes lidt mindre end én gang om måneden, og her gør vi meget opmærksom på, at det er vigtigt, folk kommer, så vi kan få et fællesskab lærerne imellem og stå sammen om, hvilke krav og ønsker vi har til vores arbejde,” siger han og fortsætter:

”Tidligere har vi lavet happenings, som har manifesteret os som et fællesskab, der vil noget sammen. I dag gør vi meget ud af at diskutere tingene på dagligdags plan. Vi er en stor gruppe, hvor mange dukker op, og hvor vi ikke altid er enige – men vi er gode til at tale os til et kompromis i lærergruppen.”

På generalforsamlingen får vi input og indflydelse

Det stærke faglige fællesskab gør det også naturligt, at lærerne fra skolen møder talstærkt op, når de større politiske linjer skal diskuteres på foreningens årlige generalforsamling, mener Peter Jensen – og han opfordrer gerne andre lærere til at deltage på fredag.

”Vi gør meget ud af at få de nye lærere, som starter på skolen, med til generalforsamlingen hvert år, så de kan opleve den vigtige diskussion, som foregår der. Det er på generalforsamlingen, vi kan få et indblik i de aktuelle temaer og det år, der er gået. Her kan vi få et perspektiv på, hvad der fylder og bekymrer på andre skoler end vores egen – hvad vi har til fælles. Og ikke mindst er det på generalforsamlingen, vi kan få indflydelse på foreningens politik,” forklarer han.

Det ærgrer ham dog, at festen efter generalforsamlingen i år er aflyst, fordi Korsgadehallen er ramt af vandskade, og generalforsamlingen i stedet er rykket til Tivoli Congress Center – uden medlemsfest, men dog med hygge, øl, vin, vand og snacks bagefter.

”Generalforsamlingen er også et socialt arrangement, hvor festen har været en motivation for mange og noget, vi som tillidsrepræsentanter har kunnet ’lokke’ med. Det gode ved festen er, at man får et socialt og fagligt fællesskab med lærere fra andre skoler også – især fordi det sker efter en generalforsamling, så man tænker stadig over de faglige diskussioner og forholder sig til dem til festen,” siger han.

De faglige diskussioner må i år tages i foyeren efter generalforsamlingen i stedet, hvor KLF serverer øl, vin, vand og snacks, når den officielle del er ovre. Så tag en kollega (eller en hel flok) under armen og vær med på fredag 6. oktober klokken 15.30 i Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, København V.

Se dagsorden mv. til generalforsamlingen her.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.