KLF præsenterer nu den første sammenhængende beskrivelse i levende billeder af lockouten i april 2013. Der er tale om en historisk skildring af KLF's medlemmers enestående indsats under de fire ugers udelukkelse fra skoler og andre arbejdspladser.

Der er humoristiske indslag med uddeling af skolemælk og kolleger, der pudser, mens de venter. Der er glimt fra de to store manifestationer i Valby Hallen og Tap 1, hvor op mod 3.000 børnehaveklasseledere, lærere, tale-hørelærere, UU'ere, psykologer, CSV'ere og konsulenter mødtes til brag af taler, optræden og fællessang. Der er reportager fra gedemarkedet på Rådhuspladsen, lærerkæden fra Roskilde til Rådhuspladsen, køen ved jobcentret, fakkeltoget ved Søerne og meget meget mere.

Det skal ses og ses sammen med kollegerne for at mindes og for at huske denne mærkelige blanding af frigørelse af alle de kreative energier og nedtryktheden over at blive udelukket fra ens arbejdsplads af ens arbejdsgiver. Bondos minderige ord i Korsgadehallen er med lige som hans tale på Christiansborg Slotsplads, da regeringsindgrebet var en realitet.

Vi er stolte over som de eneste at kunne præsentere en så omfattende og grundig skildring af dette skamløse overgreb, der helt sikkert vil gå over i historien som en skamplet på demokratiet og en skamfering af den danske model. Vi skal bruge den som en del af den energi, der skal til, for at vi igen kan indgå aftaler på arbejdstidsområdet som ligeværdige parter og til at ændre styringen af den offentlige sektor, der p.t. er på afveje.

– Jan Trojaborg

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.