Radikale: Giv lærerne de 5 timer til forberedelse

På Københavns Rådhus undrer de Radikale sig over, at forhandlingerne om en lokalaftale er brudt sammen. Ifølge den radikale gruppeformand Tommy Petersen er det uforståeligt, at man ikke vil give lærerne retten til minimum 5 timers forberedelse om ugen. ”Lærerne bruger jo alligevel timerne på forberedelse i forvejen,” lyder meldingen.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 07. september 2016
Tommy Petersen, Radikale, Københavns Borgerrepræsentation.
Tommy Petersen, Radikale, Københavns Borgerrepræsentation.

Det har været sparsomt med de politiske udmeldinger oven på sammenbruddet i lokalaftaleforhandlingerne i sidste uge, men nu melder de Radikale ud med støtte til de københavnske lærere.

Tommy Petersen er ærgerlig over, at parterne ikke er kommet frem til enighed om en lokalaftale for lærerne i København. Han havde forventet, at parterne ville have strakt sig længere:

”Det er vigtig for den københavnske folkeskole, at der kommer en lokalaftale, der modsvarer en moderne arbejdsplads, hvor medarbejderne også har indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdet”.

Det er derfor også de Radikales forventning, at forvaltningen tager Borgerrepræsentationens mandat alvorligt og får indgået en lokalaftale med Københavns Lærerforening. Tommy Petersen mener, at det ikke bør være en hindring at give lærerne muligheden for at få 5 timer til individuel forberedelse om ugen, hvad enten det er hjemme eller på skolen.

LÆS OGSÅ: Klar opfordring til politikerne i BR

Tommy Petersen understreger, at de Radikale hele tiden har været optaget af at sikre de bedste muligheder for skolerne til at lykkes med opgaverne, og han efterlyser en hurtig løsning på sammenbruddet. 

”Hvis der ikke er kommet en forhandlingsløsning, når budgetforhandlingerne om 14 dage formentlig er overstået, må vi politisk se på, hvordan vi kan sikre et gennembrud,” lyder det fra Tommy Petersen.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jens Lindtner | 08. september 2016 KL. 13:59

I den lov som de radikale har været med til at skrive og som blev vedtaget af folketinget står der:


§ 7. Opgørelse af arbejdstiden

Den præsterede arbejdstid opgøres således:

1. Arbejdsdage medregnes med tiden mellem mødetidspunktet og det tidspunkt, hvor den ansatte kan forlade arbejdsstedet.


Dvs at der pr lov er bestemt, at en lærers arbejdsdag begynder når læreren ankommer til skolen og den slutter, når læreren forlader skolen.


De radikale har derfor været medbestemmende om at lærerne pr lov kun skal arbejde på skolen da denne lov erstatter den ellers fuldt lovlige indgåede overenskomt. De radikale er derfor samtig med til at smadre den danske model

Thomas Roy Larsen | 08. september 2016 KL. 10:18

Tak for støtten! Det er et lille skridt på vejen til bedre arbejdsvilkår i København

Jens Holm Møller | 08. september 2016 KL. 08:24

5 timer det svarer til den tid jeg gennemsnitlig har brugt til forberedelse og efterbehandling af 10 lektioner. Det bliver da gode tider hvis lærerne kun skal undervise i 10 lektioner/uge :)