På Københavns Rådhus undrer de Radikale sig over, at forhandlingerne om en lokalaftale er brudt sammen. Ifølge den radikale gruppeformand Tommy Petersen er det uforståeligt, at man ikke vil give lærerne retten til minimum 5 timers forberedelse om ugen. ”Lærerne bruger jo alligevel timerne på forberedelse i forvejen,” lyder meldingen.

Det har været sparsomt med de politiske udmeldinger oven på sammenbruddet i lokalaftaleforhandlingerne i sidste uge, men nu melder de Radikale ud med støtte til de københavnske lærere.

Tommy Petersen er ærgerlig over, at parterne ikke er kommet frem til enighed om en lokalaftale for lærerne i København. Han havde forventet, at parterne ville have strakt sig længere:

”Det er vigtig for den københavnske folkeskole, at der kommer en lokalaftale, der modsvarer en moderne arbejdsplads, hvor medarbejderne også har indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdet”.

Det er derfor også de Radikales forventning, at forvaltningen tager Borgerrepræsentationens mandat alvorligt og får indgået en lokalaftale med Københavns Lærerforening. Tommy Petersen mener, at det ikke bør være en hindring at give lærerne muligheden for at få 5 timer til individuel forberedelse om ugen, hvad enten det er hjemme eller på skolen.

LÆS OGSÅ: Klar opfordring til politikerne i BR

Tommy Petersen understreger, at de Radikale hele tiden har været optaget af at sikre de bedste muligheder for skolerne til at lykkes med opgaverne, og han efterlyser en hurtig løsning på sammenbruddet. 

”Hvis der ikke er kommet en forhandlingsløsning, når budgetforhandlingerne om 14 dage formentlig er overstået, må vi politisk se på, hvordan vi kan sikre et gennembrud,” lyder det fra Tommy Petersen.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.