Nytårshilsen fra formanden

På årets første dag sender Jan Trojaborg sin nytårshilsen til alle medlemmerne af Københavns Lærerforening.

KLF | Af: Jan Klint Poulsen 31. december 2016

I sin første nytårstale til medlemmerne taler Jan Trojaborg om lærernes mulighed for at lykkes med kerneopgaven.

"På trods af arbejdsforhold, der langt fra er ideelle, gøres der overalt et ihærdigt og flot arbejde med at give børnene de bedste udviklingsmuligheder," lyder det fra formanden. Han peger på, at vi som ansatte både har frihed og pligt til at ytre os om de forhold, vi arbejder under og henviser til ombudsmandens klare melding:

"Der er brug for offentligt ansattes ytringsfrihed for at forklare inde fra maskinrummet, hvad konsekvenserne af besparelser og nedskæringer kan være".

Tak for i år og mere på vej

2016 har været et år med mange sværdslag for Københavns Lærerforening. Mest turbulent var perioden, hvor lokalaftalen blev forhandlet. I sin tale takker formanden medlemmerne for deres store deltagelse ved underskriftindsamlingen, hvor to tredjedel af medlemmerne på få dage skrev under på deres opbakning til foreningen. 

Se hele nytårstalen herunder

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Monica Edelmann | 07. januar 2017 KL. 12:10

Tak for talen Jan! At sikre grundlovens hensigter om retten til ytring er et vedvarende arbejde i disse år. Godt at I har fokus på det.

Jan Trojaborg | 03. januar 2017 KL. 12:39

Dejligt at du har kontakt med os igen, Gerda.

Lige nu er flugten til privatskolerne holdt i skak, men ca. 26 % er stadig for meget. Jo, ytringsfriheden er et voksende problem efter lockouten i 2013, hvor nogle ledere tror, at de bare skal spille arbejdsgivere, og at Koncern Service´s rådgivning bliver opfattet som direktiver frem for dét, det er, nemlig rådgivning. Derfor arbejder vi meget med området og har desværre en del sager, der handler om manglende ytringsfrihed.

Godt nytår også til dig.

Gerda Rasmussen/Høyberg Christensen | 02. januar 2017 KL. 10:52

Som pensionist og gl.bestyrelsesmedlem : Godt nytår og held med arbejdet.Håber I kan finde veje til at takle problemet med privatskoleflugten.som vi allerede dengang frygtede.Er lidt rystet over,at ytringssfrihed er så stort et problem i dag? Har ledelsen fået ekstra beføjelser/ magt.Så må I jo trykke til der.Er glad for endelig at komme i kontakt med jer igen.Min fejl, men tiden går jo. Godt nytår til KLF.Gerda.