Indsættelsen af Peter Stennicke som ny skoleleder på Heibergskolen blev en både festlig og lystig begivenhed 16. januar.

Det er ikke hver dag, man hører en skoleleder fortælle sine ansatte, at det ikke gør noget, at de laver fejl. Det nærmest skal de. For det er fejlene, man lærer af. Dét overraskede den nye leder forsamlingen af personale og gæster med fredag eftermiddag og illustrerede det med en række ustyrlig morsomme anekdoter fra sin tid som leder på forskellige skoler især i Sydsjælland. Fx historien om at han ved sin tiltræden til lokalpressen havde proklameret, at hans motto var, at det skal være sjovt at gå i skole. Det tog en elev så bogstaveligt, at hun et par dage efter at have læst det i lokalpressen højlydt fortalte sin lærer, at hans undervisning var dødkedelig og dermed ikke levede op til skolens mål. Læreren bad derpå eleven om at gå op til den nytiltrådte skoleleder og berette, hvad hun netop havde sagt.

Elever med høje forventninger til skolen og sig selv

Det er heller ikke hver dag, at formanden for elevrådet holder en blændende gennemarbejdet tale, der fiktivt nøje beskriver lederens dag med allehånde detaljer om cykelruter, musiksmag, yndlingsteater og meget andet – naturligvis fundet ved indgående brug af de sociale medier. Formand Eva Damkjær Thomsen roste Peter Stennicke for at have besøgt alle klasserne og virkelig have involveret sig i lange samtaler med dem. Dertil kom også hendes klare melding fra eleverne til ledelsen og skolen om, at undervisningen skal være i top, fordi hér laver eleverne deres lektier – og bliver ikke drillet for det – og hér er man ambitiøse. Det afslørede et par af drengene fra skolens kor efter en fornem optræden også på denne signaturs spørgsmål om, hvordan de dog efter bare 5 måneders øvning på den mest fremragende vis kunne synge femstemmigt uden nogen mislyde. ”Det er fordi, vi er seriøse”. Ikke så underligt med deres to dygtige korledere Katrine Beck og Jonas Kvist.

Seriøse var også et pigeband bestående af fem 7. klasses piger, da de optrådte med flot flerstemmig sang ledsaget af deres egne guitarer, rytmekasse og keyboard. De havde lige samlet et par sange, de tidligere har lært i Klub Kennedy. En fin måde at kæde skole og klub sammen på.

 

Masser af ros

Den nye leder, der kommer fra 5 år som leder på naboen Øresundsskolen, fik megen ros af de mange talere. Dir. Steen Kildesgaard bemærkede, at hvis det var en politirapport, han skulle skrive, ville der stå, at der er tale om en gammel kending. Men i den positive betydning, en leder kendt for at være tydelig, ordentlig og som én der skaber resultater.

Områdeleder Søren Trier fortalte, at der gemmer sig en hård forhandler bag det uskyldige landlige ydre og gav det råd med på vejen, at Steen skal blive ved med at bevare overblikket.

TR Christa Stammerjohan sagde på lærernes vegne: ”Vi er så glade for, at du er her og bl.a. tilbringer tid på lærerværelset i samtale med os”. Den glæde strålede også ud af den kvindelige sangtrio, der væltede salen med lækker vokal, fed rytme og inciterende keyboard. Man kan noget med musik her på skolen.

Administrativ chef Gitte Elsborg og souschef Anne Marie Stahl kunne efter de første 26 dages samarbejde slå fast, at de har fået en chef med kort afstand mellem tanke og handling. Som er kreativ, social og som elsker orden og rydder op overalt. Dertil kommer, at han spreder positiv energi overalt som en anden Ole Henriksen.

Langelinieskolens leder Kristian Borg gav det gode råd altid at huske de kæmpestore ører og lytte til elever, forældre og personale.

Den afgivende skoles souschef Susanne Rørby Bardrum beskrev Peter Stennicke som en mand i evig bevægelse, der løber, cykler, ror i kajak, står på ski o.m.a. og som har det afgørende personlighedstræk at være nysgerrig.

Der blev med andre ord ikke sparet på superlativerne, som den nye leder dog beskedent til afslutning syntes var for overvældende og derfor slog fast, at dét man lærer af er det mislykkede, som man skal tænke igennem, så man ikke begår fejlene igen. ”Det handler ikke om eksaminer og uddannelse, det handler om, at man reflekterer og lærer af sine erfaringer og historien og forbinder ord med handling”, sluttede den nye leder af med, efter at de sidste latterbrøl havde lagt sig på en dejlig eftermiddag på Østerbro.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.