Ny leder på Ålholm Skole

Fra 1. april er Søren Vith ny leder på Ålholm Skole. Han kommer fra en stilling som souschef og pædagogisk afdelingsleder, og erstatter Michael Olesen på posten.

Personalia | Af: Torben Kloster 03. maj 2018
Søren Vith er ny leder på Ålholm Skole. Foto: Torben Kloster
Søren Vith er ny leder på Ålholm Skole. Foto: Torben Kloster

Søren Vith startede lærerkarrierren på Alsgade Skole (i dag Vesterbro Ny Skole) i den sidste halvdel af 90’erne. I 2006 kom han til Ålholm Skole som pædagogisk afdelingsleder og souschef - en rolle, der altså nu er udskiftet med skoleleder.

Han vil som nyudnævnt leder fortsætte den kurs, som skolen allerede har lagt. Ålholm Skole er en aula-skole, og det mener Søren Vith er meget beskrivende for stedet. Der er masser af åbenhed og fælles begivenheder, så eleverne oplever Ålholm som en lille skole, hvor alle kender hinanden, på trods af sine knap 600 elever. Et elevtal der næste år vokser til 650.

Ifølge Søren Vith er lejrskoler og højtider noget af det, der brænder sig mest fast på elevernes nethinder. Her har Ålholm stærke traditioner, og det har den nyudnævnte leder planer om at holde fast i. Desuden vil han sammen med lærerstaben arbejde på en mere niveauopdelt undervisning, så eleverne får mest muligt ud af deres tid i skolen. Han er ikke bange for at blande klasserne - elevernes individuelle læringsstil og nysgerrighed har for ham lige så meget betydning som alderstrinnet.

Med den nye rolle har Søren Vith taget et skridt længere væk fra børnene i dagligdagen. Men han vil gøre, hvad han kan for at være en lige så nærværende leder som sin forgænger. Han elsker nemlig børnenes umiddelbarhed og vil arbejde stærkt på at holde den tætte kontakt til skolens børn.

Søren Vith har desuden været kolonilærer gennem flere år. Det fortsætter han med, uagtet sin nye stillingsbetegnelse.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.