Per Vers underholdt, udfordrede og inspirerede børn og voksne i den smukke aula på Lykkebo Skole.

 

Rapperen, forfatteren, performeren og vinderen af Modersmål-Prisen 2014 havde publikum i sin hule hånd, da han torsdag eftermiddag optrådte på Lykkebo Skole. Anledningen var den danskfaglige ”Fortællingens Dag”, der er en ny tradition på skolen.

”Han var endnu sjovere og bedre end forventet! Det var en fed skoledag, fordi han var sjov og god,” fortæller Jonathan fra 8.u.

Den kendte rapper kom vidt omkring i sit sprog-show. Med en ubesværet blanding af stikord fra publikum og egne memoirers oplevede elever og lærere gennem ordakrobatens levende fortællestil både opvæksten i et ”hul i jorden” i Sønderjylland, mødet med rap-genren hos moster Oda i København, en en-mands-hånddukke-rap-battle og til sidst en improviseret freestyle rap om pølser, gummistøvler og arabere. Og selvfølgelig fik vi ”ordnitologens” neoklassiske radiohit om kaffe; Black Power.

Sami fra 8.u var også begejstret: ”Man blev spændt og glædede sig i starten, da vi lærte noget om ham, og så glædede man sig til at se ham. Han levede mere end op til forventningerne!”

Et særligt møde

Efter showet stillede Per Vers op til en parade af mobilblitz fra en stor del af eleverne, der ville have taget et selfie med ordekvilibristen. Hovedpersonen selv skriver på sin Facebook, at hans helt store øjeblik kom, da han efterfølgende selv kunne få et foto sammen med sin barndomshelt, DJ Jan, der er pedel på Lykkebo Skole. Den rare pedel har en ikonisk fortid i MC Einar, hvor han var gruppens DJ. Gruppen optrådte også på skolen til juleafslutningen.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.