KLF's Gyldne Pegepind uddelt

Det blev Erik Lindgren Christensen der modtog den Gyldne Pegepind for sin utrættelige indsats som kolonileder gennem 40 år på Eriksminde i Rørvig. Læs bestyrelsens begrundelse for prisoverrækkelsen.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 03. oktober 2014

I år er det 20. gang, vi uddeler prisen på 10.000 kroner til nogen, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats for folkeskolen i København. Vi har tidligere givet Pegepinden til en naturvejleder, til adskillige lærere, til en tegner, til 3 forskellige skoler, til flere skoleledere, til en skole med tilknyttede fritidshjem og til Skram-loteket som er en særlig institution. Der har med andre ord været stor mangfoldighed i valgene gennem årene med en klar fagpolitisk og pædagogisk linje.

Sidste år valgte bestyrelsen en helt særlig løsning. Vi gav prisen til de fremmødte på generalforsamlingen som repræsentanter for alle lærere i København, der gennem et hektisk forår i 2013 hver på deres måde gjorde konflikten til en værdig kamp, som skabte stor respekt. Vi kæmpede for vores legitime ret til at indgå aftaler, for den danske model og for en god skole med kvalitet i undervisningen.

Alle fik derfor bogen ´Frihed til fællesskab, vejen til mere demokrati´ skrevet af Rasmus Prehn og Simon Pihl Sørensen, som endnu en gang holdt en flammende tale til forsvar for en skole med ordentlige og frie forhold for både børn og voksne.

I år har bestyrelsen valgt nogle helt særlige kolleger. Nogle der gen-nem fire tiår har gjort noget helt særligt for eleverne, ikke i skoletiden men i sommerferien. København og Københavns Lærerforening er i den helt særlige begunstigede situation at råde over 30 feriekolonier ud over det ganske land, de fleste tæt på de skønneste badestrande. Alene i sommer nød 3.455 københavnerbørn den pragtfulde sommer på kolonierne. At vi har disse klenodier skyldes vores forgængere, der har skabt og holdt liv i denne over 100 årige tradition og en række kol-leger, der år efter år har formet et uvurderligt fællesskab mellem børnene og mellem børn og voksne. Et fællesskab som også politikerne er begejstrede for, idet det hænger sammen med de politiske målsætninger om øget chancelighed, og om ´at alle skal med´. Derfor får Kolonierne i Budget 2015 2 mio. kroner oven i de nuværende 10,7 mio. kroner for at kunne nedbringe ventelisterne og for at få flere lærere med på skolekoloni. Et resultat vi er meget glade for og har kæmpet hårdt for.

I dag vil vi hylde en skole, der har gjort en helt særlig trofast indsats endda med flere kolonihold. Det drejer sig om Kirsebærhavens Skole,  hvor Erik Lindgren Christensen på Eriksminde ved Rørvig med et decideret skolehold gennem ikke færre end 40 år har givet så utrolig mange børn uforglemmelige oplevelser. Hvert år er der kommet langt flere børn med, end kolonien har plads til, og derfor er grunden blevet omdannet til en veritabel teltlejr. Det er en koloni, som har sine velafprøvede og elskede traditioner, hvorunder hører Olympiske Lege og fod-boldkampe mod nabokolonierne. Derfor får han og hans team KLF´s Gyldne Pegepind, som han endda – ganske uvidende – selv har drejet. Det skal samtidig nævnes og hyldes, at Eriks kollega Leif Petersen gennem 36 år med skiftende besætninger også har kørt skolekolonier blandt andet på Naboen på Bornholm. Derfor er Leif naturligvis også med her i aften og skal have en stor og fortjent tak.

Checken på 10.000 kroner må Erik og hans hold selv beslutte, hvordan skal bruges.

Jeg vil hermed gerne se Kirsebærhavens Kolonihold komme herop og modtage både check, pegepind og diplomer.

Hjertelig tillykke!

Læs pressemeddelelsen her. 

Jan Trojaborg

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Vagn | 28. oktober 2014 KL. 08:53

Kære Erik!

Hjertelig tillykke med den højtfortjente pris.

Tak for mange års bekendtskab, hvor du først var elev og senere kær kollega på vores kære Kirsebærhaven.

Vagn Kf.

Mia | 04. oktober 2014 KL. 07:43

Kære Erik

Hjertelig tillykke med den fornemme pris

Kærlig hilsen et tidligere kolonibarn

Kirsten | 03. oktober 2014 KL. 23:21

Hej kære Erik

Kæmpe kærligt tillykke til dig og dit team :-) fantastisk og meningsfyldt arbejde

Birthe | 03. oktober 2014 KL. 22:01

Kære Erik

Ih, hvor det glæder mig, at du har fået prisen!

Det er vel nok fortjent!

Og mange tak for mange års meget godt samarbejde på Kirsebærhaven!

Kærlig hilsen Birthe Hu