En flot stemmeprocent og enkelte justeringer i bestyrelsessammensætningen blev resultatet af denne uges valghandling i Københavns Lærerforening.

KLF har fået en nyvalgt bestyrelse, hvor flere nuværende bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt. De nye ansigter i bestyrelsen er Katrine Fylking fra Randersgades Skole og Peter Jensen, Christianshavns Skole. Eva Stemann Larsen opnåede ikke genvalg og udtræder således af bestyrelsen.

Thomas Roy Larsen, der også stillede op til formands- og næstformandsposten i marts, fik denne gang flest stemmer blandt alle kandidaterne, mens Kjell Nilsson fik næstflest stemmer. Overraskende opnåede Katrine Fylking, der ikke tidligere har været medlem af betyrelsen, et særdeles flot valg med 679 stemmer. Dermed fik Katrine Fylking tredjeflest stemmer ved valget.

Bestyrelsen i Københavns Lærerforening ser således ud efter dagens valg:

Thomas Roy Larsen, Kjell Nilsson, Katrine Fylking, Jane Dorthea Pilegaard, Janne Riise Hansen, Peter Jensen og Thomas Poulsen.

Lars Sørensen, formand. Inge Thomsen, næstformand. Begge valgt i marts 2018.

Glade og lettede kandidater

”Jeg er fantastisk glad og lettet,” fortæller Katrine Fylking, der i dagens anledning er dukket op i Københavns Lærerforening for at høre resultatet sammen med de øvrige fremmødte kandidater. 

”Det hele har jo handlet om OK18 og alle de aktioner, der har været – så valget har ikke fyldt så meget i mit hoved. Nu er det dejligt, at vi fuldt ud kan hengive os til overenskomstforhandlingerne,” siger Katrine Fylking.

Hun deler sit fokus på de nervepirrende forhandlinger med bestyrelsens anden nyvalgte kandidat Peter Jensen.

”Nu handler det om af få en overenskomst på plads. Det er der mit fokus er nu, siger Peter Jensen. 

I de sidste mange år har Peter Jensen været en særdels aktiv tillidsrepræsentant på Christianshavns Skole, hvor han i særlig grad har engageret sig i arbejdsmiljøet.

”Jeg har altid været fagligt aktiv og har mange kontakter i fagbevægelsen, så det har været naturligt for mig at fortsætte mit faglige engagement i foreningens bestyrelse,” siger Peter Jensen.

Stor ros fra formanden

KLF’s formand Lars Sørensen lykønskede den nye bestyrelse med valget og takkede den nuværende bestyrelse for deres indsats. 

”Den seneste periode har trukket på alle gode kræfter i bestyrelsen. Alle har ydet en stor og værdifuld indsats, som jeg gerne vil kvittere for,” sagde Lars Sørensen i haven bag foreningens hus, hvor omkring 20 kandidater og ansatte i KLF’s sekretariat var samlet.

Formanden roste også medlemmerne for den store valgdeltagelse. Omkring halvdelen af foreningens over 5.500 medlemmer var ved tasterne for at afgive deres stemmer. Hvis man fraregner foreningens store antal pensionister, der traditionelt ikke stemmer ved valgene i KLF, så har ca. 60 procent af de aktive medlemmer stemt.

”En høj stemmeprocent er et stærkt og vigtigt mandat til KLF’s nyvalgte bestyrelse. Det er dejligt, at der er så stor opbakning”.

Den nyvalgte bestyrelse har deres første bestyrelsesmøde torsdag 26. april i foreningens hus Frydendalsvej 20.

Hele valgresultatet kan læses i denne TR-skrivelse.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.