KLF: Over 2000 lærerunderskrifter til BR

Siden mandag eftermiddag har lærernes tillidsrepræsentanter samlet underskrifter ind blandt lærerne på de Københavnske folkeskoler. På mindre end tre dage er 2112 underskrifter indsamlet, og budskabet sendes videre til de københavnske politikere, der i aften skal behandle et forslag, som skal få forvaltningen til at genoptage forhandlingerne med KLF.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 22. september 2016

På opfordring fra flere tillidsrepræsentanter iværksatte Københavns Lærerforening en større underskriftsindsamling for at vise, at medlemmerne støtter op om deres forening.

”Vi er flere gange blevet skudt i skoene, at vi kun forhandler for et snævert flertal, men med underskrifterne viser lærerne i København, at ønsket om en kollektiv aftale med fleksibilitet og et professionelt råderum er dybfølt. Lærerne har brug for at få vist den tillid fra politikerne og forvaltningen,” siger næstformand Lars Sørensen.

Flere tillidsrepræsentanter og KLF’s bestyrelse vil i aften være med på tilhørerpladserne i Københavns Borgerrepræsentation for at overvære politikernes behandling af punkt 32, som Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen har stillet.

Resultatet af den foreløbige underskriftsindsamling er sendt til samtlige medlemmer af Borgerrepræsentationen her til eftermiddag. Ifølge Lars Sørensen fortsætter underskriftsindsamlingen i de næste dage.

Du kan følge debatten i BR på live-TV via dette link.

Faktaboks:

 

Lærerne i København har med deres underskrifter støttet følgende budskab til politikerne på rådhuset:

 

Undertegnede lærere og børnehaveklasseledere i Københavns Kommune stiller sig helt uforstående over for kommunens stejle holdning i forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale.

Vi bakker derfor op om Københavns Lærerforenings arbejde for at sikre en kollektiv aftale, der gælder for alle lærere og børnehaveklasseledere, hvor det fremgår, at den enkelte har mulighed for at kunne vælge, hvor og hvornår minimum 5 timer som en del af forberedelsen mv. kan lægges, lige som det er muligt i en række omegnskommuner. Vi har brug for at mærke en politisk forståelse og opbakning for at kunne udføre vores arbejde bedst muligt.

Flotte hensigtserklæringer om, at skolen er topprioritet, er ikke nok. Nu vil vi gerne se handling fra jer, der kan føre til en aftale, som sikrer bedre og mere fleksible arbejdsvilkår.

Hver uge er der kolleger, der forlader kommunen for at finde jobs andre steder.

Det haster derfor med en politisk løsning efter sammenbruddet i forhandlingerne.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Trine Højsted | 03. oktober 2016 KL. 19:52

Det vil jeg gerne skrive under på, hvis min underskrift kan hjælpe noget! Hvor kan jeg gøre det? Har ikke haft mulighed for det før.