Fagolympiade på Højdevangens skole

Hvordan staver man til remoulade? Hvad er hovedstaden i Portugal? Hvad er et andet ord for Glukose? Hvad er 18:489? Spørgsmålene var mange til den første Fagolympiade på Højdevangens skole. Torsdag d. 11.juni deltog ca. 180 5.klasseelever i Fagolympiaden i 4 skolesamarbejdet. Eleverne kom fra Gerbrandskolen, Dyvekeskolen, Sundbyøster Skole og Højdevangens Skole.

Skole | Af: MarieBastrup/Marck Tønnesen 24. juni 2015
Elever fra Sundbyøster skole i disciplinen, Almen viden.  Foto Ellen Grønborg.
Elever fra Sundbyøster skole i disciplinen, Almen viden. Foto Ellen Grønborg.

Eleverne kunne stille op i 4 forskellige fagdiscipliner, Dansk, matematik, almen viden og idræt. Hver disciplin havde forskellige emner. I dansk skulle eleverne konkurrere i staveord, grammatik og ord – genkendelse. I matematik kom eleverne på hårdt arbejde og skulle bl.a. løse opgaver indenfor geometri, tal og algebra og matematik i hverdagen. 

I disciplinen Almen viden, konkurrerede eleverne i historie, engelsk, natur og teknik og religion. Her skulle eleverne ikke kun udvise overblik og viden, men også være først til at markere det rigtige svar.

Sidste disciplin var idræt og samarbejde. Eleverne skulle løse flere forskellige opgaver, som krævede både sved, viden og kreative evner. Eleverne skulle bl.a. bygge det højeste tårn ved hjælp af skumfiduser og båndspaghetti.

Læring for alle

Elever fra Dyvekeskolen bygger et tårn.  Foto Ellen Grønborg.
Elever fra Dyvekeskolen bygger et tårn.
Foto Ellen Grønborg.

Marie Bastrup, lærer på Højdevangens skole, og afdelingsleder Marck Tønnesen har sammen med elever fra linjen ” Ud i verden” stået for planlægningen og afviklingen af olympiaden. De har selv skulle udarbejde spørgsmål, vælge hvilke discipliner som 5. klasserne skulle konkurrere i og planlægge dagen. ”Det har været et stort arbejde for dem, men de har gjort rigtig flot” fortæller Marie Bastrup.  

”Formålet med Fagolympiaden er at øge kendskabet til hinanden på tværs af de 4 skoler, og dermed lette overgangen mellem basisskolerne og Højdevangens skole. Fagolympiaden er også et godt eksempel på hvordan vi kan skabe læring andre steder end i et klasselokale, og det var dejligt at se hvor engageret eleverne var i diverse konkurrencer.” fortæller Marie Bastrup.

Eleverne havde også en rigtig dejlig dag. Det var rigtig skægt, at være med, også selvom vi ikke vandt. Det var også sjovt at møde børn fra de andre skoler, fortæller Caroline og Rebecca fra 5. K, på Højdevangens Skole.

Overvejer I selv at afholde en Fagolympiade, er i velkommen til at kontakte afdelingsleder Marck Tønnesen.

Mail: CE8U@buf.kk.dk

Artiklen er skrevet af lærer Marie Bastrup og afdelingsleder Marck Tønnesen fra Højdevangens Skole

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.