Elevparade skaber fest på Nørrebro

I mere end ti år har Rådmandsgades Skole holdt fast i traditionen om et årligt optog - deres Street Parade. Akkompagneret af Musikskolens dygtige musikanter synger udklædte elever sig igennem Nørrebros gader.

Skole | Af: Jennifer Jensen 26. juni 2015
Musikskolen i Københavns Kommune akkompagnerede smukt det store optog med en række forskellige sange, eleverne kunne synge med på.
Musikskolen i Københavns Kommune akkompagnerede smukt det store optog med en række forskellige sange, eleverne kunne synge med på.

”Jeg vil ha’ en stor ballon, en af dem med sjov facon, en med hat og næse på - og den skal være blå!”

Sådan lød det i gaderne på Nørrebro en fredag formiddag. Trafikanterne smilede stort, selvom de for en stund måtte hive tålmodigheden frem – for det er svært at være sur, når vejen blokeres af et optog med flere hundrede elever i farverige kostumer, der synger med i vilden sky.

Optoget var Rådmandsgades Skoles årlige Street Parade – en tradition, de holder fast i i samarbejde med Musikskolen i Københavns Kommune. Mens eleverne fra Musikskolen spiller deres fantastiske melodier, traver indskolings- og mellemtrinselever fra Rådmandsgades Skole udklædte gennem Nørrebros gader og synger med på sange om balloner, Pippi Langstrømpe og meget andet. 

VIDEO: Se et par korte klip fra optoget

Vandrende træer, hav, ild og sne

Hver klasse havde fået en farve og valgt et tema ud fra det. En børnehaveklasse var havet – med muslinger på de blå hatte og glimtende plastik, som lignede bølgeskvulp. En 1. klasse var klædt ud som byen – med grønne parker og røde murstenshuse, mens en 3. klasse var flammer, ”fordi det har vores lærer bestemt”, som en elev udtrykte det.

”Det er virkelig sjovt at være med, især fordi man kan vinke og hilse på folk, når vi stopper trafikken,” fortalte Waldemar fra 3. klasse, som var udklædt i flammer og stjerner i gul og orange.

Freja fra 4. klasse var lidt mindre begejstret, særligt på grund af det manglende sommervejr. 

”Vejret er ikke så godt, som det plejer – og der hvor vi gik, var det svært at høre musikken. Men det var alligevel sjovt!” sagde hun.

Selvom solen lod vente på sig, blev optoget fuldt af en stor flok forældre, som stolt tog billeder og optog video på elevernes rute. 

To profilerings-fluer med ét smæk

Det er Musikskoleelever fra hele byen, som går med i optoget. Nogle af dem er egentlig for gamle til at være med, men de har været med, siden de var helt små, og kan simpelthen ikke lade være, fortæller skoleleder fra Rådmandsgades Skole Lene Rønje. Både hun og Musikskolen ser den årlige Street Parade som en god mulighed for at vise sig frem i byen.

”Med optoget kan vi vise byen, hvor dejlige vores elever er. Det er en fantastisk oplevelse – særligt også at se, hvor stolte eleverne er over deres skole, når de går gennem gaderne. Vi er rigtig glade for samarbejdet med Musikskolen om Street Paraden,” siger skoleleder på Rådmandsgades Skole Lene Rønje. 

Leder af Musikskolen Ebbe Lund Nielsen supplerer:

”For os er det også en god chance for at vise os i byen – også i et område, hvor vi har lidt færre ansøgere fra. Det er skønt at se, hvor meget børnene elsker det – og hvor stolte de er over at være med i et optog, der er så vildt, at det kan stoppe trafikken. Og så er det bare dejligt, at det skaber så meget glæde, hvor vi kommer forbi,” siger han.

VIDEO: Optoget sluttede i BaNanna Park, hvor eleverne sendte 500 balloner til vejrs

”Vis Nørrebro, hvor god en skole, I har”

Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev holdt tale for eleverne, før optoget startede.

”Er I klar til at vise hele Nørrebro, hvor seje I er?” spurgte hun og høstede et brølende JAAA fra den glade og forventningsfulde elevflok, som trippede i de fine kostumer – klar til at synge gaderne tynde.

”Det er sådan en god tradtion, I har,” sagde borgmesteren og fortsatte: ”Jeg håber, optoget kan give flere lyst til at blive klassekammerater med jer – så vis Nørrebro, hvor god en skole, I har.”

Pia Allerslev gik med i optoget – forrest med skoleleder Lene Rønje og leder af Musikskolen Ebbe Lund Nielsen.

Efter optoget sendte eleverne 500 farverige balloner til vejrs fra BaNannapark. Et par balloner steg dog til himmels lidt før planen.
Efter optoget sendte eleverne 500 farverige balloner til vejrs fra BaNannapark. Et par balloner steg dog til himmels lidt før planen.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.