Det Kongelige Teater i børnehøjde

De københavnske skolebørn kan fremover opleve mere kunst og kultur i skoletiden, efter en ny aftale mellem Københavns Kommune og Det Kongelige Teater er indgået.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 18. november 2016
Foto: Christian Als
Foto: Christian Als

Flere børn og unge i København skal lære om opera, ballet og skuespil. Med en ny samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Det Kongelige Teater er fem millioner kroner øremærket til blandt andet kulturelle aktiviteter for københavnske skoler, til åbne huse og til samarbejder med københavnske festival- og kulturaktører.

Overborgmester Frank Jensen (A), er glad for samarbejdet med den store kulturinstitution:

”Kunst og kultur er vigtige elementer i en opvækst. Derfor er det endnu vigtigere, at vi nu sikrer, at flere københavnerbørn bliver inviteret indenfor i Det Kongelige Teater, og lærer om kunst fra de allerbedste”.

Siden operaen på Holmen stod færdig i 2004 har Det Kongelige Teater fået tilskud fra Københavns Kommune. Med den nye aftale mellem parterne, der er gældende de næste fire år, er Det Kongelige Teater forpligtet på nogle konkrete krav.

Det Kongelige Teater skal hvert år rapportere, hvordan de fem millioner kroner anvendes til københavnske skolebørn. I forvejen laver teatret skoleforestillinger på deres egne scener, samt workshops og mindre forestillinger på skolerne.

Tilskuddet til Det Kongelige Teater er på ca. 48 millioner kroner årligt.

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.