Den Gyldne Pegepind uddelt

Københavns Lærerforenings Gyldne Pegepind på 10.000 skattefrie kroner går i år til lærer Irene Frimodt Hansen fra Grøndalvængets Skole i NV, der i en menneskealder har taget sig af nytilkomne børn fra alverdens lande,

Pressemeddelelse | Af: Jan Trojaborg 02. oktober 2015

Irene har gennem en lang årrække gjort en særlig indsats i modtageklasser og for dansk som andetsprog. I dette arbejde har Irene været med til at udvikle undervisningen og været en stor inspirator for sine kolleger både på Grøndalsvængets Skole og i netværk rundt omkring i Københavns Kommune. I sit arbejde i modtageklasser har Irene givet mange hundrede børn en tryg begyndelse, når de lige er kommet til Danmark. Mange af disse børn er rejst fra verdens brændpunkter og har dermed brug for at opleve empati og medmenneskelighed. Med sit engagement, sin omsorg og menneskelighed har Irene gjort en enorm forskel for denne gruppe børn.

Når Irene Frimodt Hansen får prisen, er det fordi foreningen gerne vil hædre en lærer, der gennem en meget lang årrække har udført et fortræffeligt og kontinuerligt arbejde til gavn for sine elever. Hun har især arbejdet med børn med anden etnisk herkomst, et felt hvis vilkår er blevet stadig forringede år for år i Københavns Kommune. Irene har senest brugt sin stemme til at klage til politikerne om den stedmoderlige behandling disse børn og de tosprogede lærere er udsat for. Det er vigtigt, at lærere på gulvet også bruger deres ytringsfrihed og beretter om forholdene ude i marken.

KLF´s Gyldne Pegepind uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling ? i år for 21. gang fredag 2. oktober. Formålet med prisen på 10.000 skattefrie kroner er at sætte fokus på hovedstadens folkeskole, at styrke initiativer og belønne ildsjæle.

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.