Budget 2017: Investeringer i mursten – ikke i børnene

Politikerne på Københavns Rådhus svigter skolerne, når de kun afsætter penge til renovering og nyt skolebyggeri og ikke tænker på indholdet, som skolerne har stærkt brug for at styrke, mener næstformand i KLF Lars Sørensen.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 14. september 2016
Næstformand i KLF, Lars Sørensen er ikke begejstret for Københavns Kommunes budget for 2017. Foto: Jan Klint Poulsen
Næstformand i KLF, Lars Sørensen er ikke begejstret for Københavns Kommunes budget for 2017. Foto: Jan Klint Poulsen

Skuffelsen er tydelig hos KLF’s næstformand, Lars Sørensen, ovenpå lokalpolitikernes forhandling af kommunens budget for 2017. Han havde håbet, at politikerne på Københavns Rådhus havde haft viljen til at give folkeskolerne en økonomisk håndsrækning. Skolerne er i fuld gang med implementeringen af folkeskolereformen, og lærerne løber hurtigt for at få tiden til at hænge sammen, mener Lars Sørensen. Derfor er der brug for ekstra ressourcetildelinger til samtlige folkeskoler – men det budskab er ikke trængt igennem på rådhuset, kan han konstatere.

”Det er tydeligt, at der er tænkt i mursten og skolerenovering, men der er ikke tænkt i at styrke kvaliteten inde bag de flotte mure. Man har heller ikke prioriteret lærernes arbejdsmiljø, der også er under pres, så det er skuffende,” siger Lars Sørensen.

Gode intentioner fejlede

Der var ellers gode politiske udmeldinger under budgetforhandlingerne, mener han og nævner konkrete forslag fra både Enhedslisten og Radikale, der kunne have give mere luft til skolerne. 

”Enhedslisten ønskede at prioritere specialskolerne og støtte mulighederne for at forkorte skoledagen, uden at fritidshjemmene blev økonomisk klemt. Radikale ville øge normeringen på skolerne med to lærere på hver skole. Det kunne have lettet noget af det store arbejdspres, som man oplever ude på byens folkeskoler”.

Borgmesteren skuffede

Lars Sørensen er især skuffet over borgmester Pia Allerslev. Hun har ikke været særlig tydelig på skolernes vegne i budgetforhandlingerne, mener han:

”Det er et stort problem med en børne- og ungdomsborgmester, der åbenlyst prioriterer erhvervslivet i stedet for at sikre sit eget ressortområde, ligesom de andre borgmestre har gjort,” siger han med henvisning til SF’s Ninna Thomsen, som har sikret midler til de social udsatte daginstitutioner med flere pædagoger, og miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL), der har skaffet flere cykelstier i København.

Med budgettet er flere af Københavns nedslidte skoler kommet med på listen over skoler, der skal renoveres. Der er også sat penge af til nedrivning af Hyltebjerg Skole og til opførelsen af en ny skole, der skal bygges sammen med Vanløse Skole. De to Vanløse-skoler skal fra august 2017 sammenlægges.

Læs budgetteksten her

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.