1. søndag i advent: Jul i skolekøkkenet

Opdatering: Vinderne er udtrukket! Se KLFnet's juleadventskalender og vind biografbilletter for to personer. Der er to præmier til de årvågne medlemmer af KLF, som kan svare på søndagens spørgsmål.

KLF | Af: Jan Klint Poulsen 26. november 2016
I første afsnit af adventsjulekalenderen møder vi Storm og Rosa, der begge går på Gasværkvejens Skole på Vesterbro.
I første afsnit af adventsjulekalenderen møder vi Storm og Rosa, der begge går på Gasværkvejens Skole på Vesterbro.

Konkurrencen er afsluttet: Vinderne er...

 

Louise Jeppesen, Lundehusskolen

Johan Vinde, Rådmandsgades Skole

Vandt du ikke? Fortvivl ej, på søndag er der en ny lille adventsfilm og atter en konkurrence. Vil du være sikker på at være med i konkurrencen næste gang? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

 

I år har KLFnet lavet en hyggelig adventsjulekalender. I fire små film bager otte børn julekager på forskellige københavnske folkeskoler. Det er ikke kun velduftende, knasende julekager, der fylder i hvert afsnit. Børnene, der går på forskellige klassetrin, taler undervejs om hverdagsfilosofiske emner, som giver stof til eftertanke. "Hvad nu hvis vi ikke havde skolen," spørger Rosa, og Storm svarer prompte: "Så var der nok mange, vi ikke havde fået som venner". 

Serien er produceret af Julie Trojaborg, der har haft travlt med at lave optagelserne til de flotte film. 

"Det har været virkelig skønt at høre elevernes samtaler. Men at vælge et skolekøkken som ‘location’ og elever som medvirkende er ikke det nemmeste i forhold til planlægning. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi lærerne og skolelederne har vist stor imødekommenhed. Det har været helt afgørende for, at projektet kunne lykkes," fortæller hun.

Hun erkender, at det er noget af en opgave at håndtere børn i et skolekøkken samtidig med, at man skal optage en film.

"Jeg sender hermed masser af respekt ud til de lærere, der normalt håndterer langt flere elever i et skolekøkken," siger Julie Trojaborg, der selv er uddannet folkeskolelærer, men i dag har sin egen virksomhed, der producerer faglige film for forlag og museer. Julie Trojaborg producerer også journalistiske videoindslag for KLFnet.dk.

Se søndagens afsnit herunder, og deltag i konkurrencen beskrevet under videoen.

Deltag i konkurrencen og vind biografbilletter

Hvis du er medlem af Københavns Lærerforening, kan du deltage i konkurrencen om 2 x 2 biografbilletter inklusiv sodavand og popcorn. Du kan frit vælge mellem 55 forskellige biografer i Danmark. Præmien sendes direkte til din adresse, eller kan hentes hos Københavns Lærerforening i hele december.

Dagens spørgsmål: Hvilke julekager bager Storm og Rosa i skolekøkkenet?

Sådan deltager du:

Send dit svar i en mail til juleklf@gmail.com senest mandag 28. november kl. 12.00. Vi trækker lod blandt de rigtige besvarelser og de to vindere vil fremgå her på siden umiddelbart efter kl. 12 mandag.

Bemærk, at du skal være medlem af KLF og skal svare korrekt på spørgsmålet. Du skal ligeledes skrive dit fulde navn og adresse, så vi kan sende præmien til dig. Ønsker du at afhente din præmie, skal du skrive det i mailen. 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Nina Kolbak | 28. november 2016 KL. 06:27

vaniliekranse

Pia Fersbye | 27. november 2016 KL. 19:56

Vaniliekranse

Filiz Ince | 27. november 2016 KL. 19:14

Vaniliekranse

Helle Breddam | 27. november 2016 KL. 16:53

Vaniliekranse

Karin Andreasen | 27. november 2016 KL. 16:53

Vanillekranse

Sanne alvilda frimand | 27. november 2016 KL. 12:38

Vaniliekranse

Birgit Kock | 27. november 2016 KL. 12:05

Vanillekrans