Thomas Roy Larsen

Kandidat til formand, næstformand og bestyrelsen

Det er nu – vi har ikke råd til at lade være!

Jeg vil gerne være formand for Københavns Lærerforening! Jeg tror fuldt og fast på, at vi sammen med Københavns Kommune og skolens andre interessenter kan vende den nedadgående spiral, som den københavnske folkeskole desværre er havnet i.

Se min kandidatvideo

Hør min opstillingstale

Vi skal tilbage på samarbejdssporet. Vi skal tænke nyt, indgyde håb og sammen arbejde målrettet på, at gøre folkeskolen i København til det naturlige førstevalg. Ja, det ser svært ud, men der er heller ingen der påstår, at det vil blive let – heller ikke mig!

Som lærer og børnehaveklasseleder er det utilfredsstillende hver dag at skulle gå på kompromis. At skulle gå på kompromis med sin faglighed. Arbejdet på en skole er uforudsigeligt og komplekst. Stort set intet går som planlagt, da arbejdet jo heldigvis er med børn og unge. Uforudsete hændelser, en dårlig dag hos en elev eller kollega – dagen kan tage mange drejninger. Det kan både være frustrerende, men også befriende.

Opgaverne er for mange og tiden for knap. Vi skal turde sige fra! Vi skal turde træffe professionelle beslutninger og stå ved dem. Alt for mange lærere og børnehaveklasseledere glemmer desværre at sige stop! Sige stop i forhold til de urimelige arbejdsforhold der bydes på nogle skoler/arbejdspladser. Man siger ikke fra, men tager sit arbejde med hjem, og bruger så fritiden på de løse ender. Det kan jeg egentlig godt forstå, men det nytter simpelthen ikke noget. Vi skal ikke sætte vores helbred og troværdighed på spil. Vi bliver nødt til at stå sammen og adressere problemerne. Medarbejderdemokratiet har været hårdt presset siden 2013, men vi må bruge de midler vi har. MED-aftalen, arbejdsmiljølovgivningen og den sunde fornuft er vejen vi skal gå. Vil ledelsen ikke hjælpe, så må vi selv prioritere! Be’ om tilgivelse – du får ikke tilladelse.

Vi skal kræve at få tid til de pædagogiske diskussioner. Hvordan løser vi bedst muligt udfordringerne med inklusion? Hvordan får vi styr på integrationen? Hvad giver mening i forhold til læringsmålsstyring, og hvad gør bestemt ikke? Er der et problem, så må vi stå sammen og kræve handling. Vi må ikke tie og løse det i fritiden!

Vi går en hård tid i møde. Udsigten til endnu en konflikt er ikke ønsket af nogen. Vi håber til det sidste på en løsning, men det ser svært ud. Kommer konflikten, så skal vi stå sammen og stå det igennem. Det er nu, at vi har de andres opbakning, det er nu vi har håbet og styrken.

Derfor er det også vigtigt at København, på linje med landets andre store kredse, har en formand på fuld tid. Mit fokus vil være 100% på København – da jeg ikke er forpligtet 60% af min arbejdstid i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse – lige som de andre kandidater.

Jeg er klar over, at der skal udfyldes et par store sko efter Jan Trojaborg. I skal vide, at jeg er klar! Jeg brænder for det!

Sammen skal vi have skolen tilbage på ret kurs – vi har ikke råd til at lade være!

Jeg håber, I vil følge mig på Facebook og Twitter. Her er et udsnit af mine indlæg i valgkampen.

 

Debatindlæg på klfnet.dk

Hvad er vigtigst for dig? - www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/hvad-er-vigtigst-for-dig/

Indlæg på folkeskolen.dk

Lavt sygefravær = høj trivsel? - https://www.folkeskolen.dk/623300/lavt-sygefravaer--hoej-trivsel

Noter på Facebook 

Sammen kan vi virkelig noget! - https://www.facebook.com/notes/thomas-roy-larsen/sammen-kan-vi-virkelig-noget/10214465768495555/

Er det unormale det nye normale? - https://www.facebook.com/notes/thomas-roy-larsen/er-det-unormale-det-nye-normale/10214678276848131/

De store sko skal fyldes ud - www.facebook.com/notes/thomas-roy-larsen/de-store-sko-skal-fyldes-ud/10214767877248085/

Synspunkter på klfnet.dk

12 i empati, hvor ikke? - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/12-i-empati-hvorfor-ikke/

Gør lokallønnen central - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/goer-lokalloennen-central/

Månedsnorm – ja sgu! - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/maanedsnorm-ja-sgu/

Hvordan går det med arbejdsmiljøet? - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/hvordan-gaar-det-arbejdsmiljoeet/

Og mange flere – se http://www.klfnet.dk/aktuelt/synspunkt/

Fakta om valget i KLF

Fra mandag 12. marts kl. 9.00 til torsdag 15. marts kl. 16.00 afholdes første del af valget i KLF 2018.

Der skal først vælges en formand og næstformand. Disse valg sker samtidigt, og afstemningen foregår elektronisk. Særlige medlemmer har ikke stemmeret. Klik her for at stemme.

Se stemmeprocenten på din arbejdsplads her.

Resultatet af afstemningen offentliggøres på KLFnet.dk 15. marts 2018 kl. 17.00

Resultatet af denne valgrunde vil være afgørende for, hvorledes den øvrige valghandling vil foregå.

Du kan derfor først efter 15. marts læse nærmere i denne faktaboks om den videre stemmeafgivning i bestyrelsesvalget og valget til supplerende kongresdelegeret.

Afstemningsrunde om valg af bestyrelse og supplerende kongresdelegerede foregår fra 16. april kl. 9.00 til 19. april kl. 16.00.

Tilføj en kommentar

Charlotte Gierahn Stjerne* | 13. marts 2018 KL. 08:09

Jeg har arbejdet tæt sammen med Thomas gennem 16 år og han er fagligt yderst kompetent, ved hvad der sker i virkelighedens skole og har gennem sine år i Københavns Lærerforenings bestyrelse arbejdet med at gøre en forskel. Thomas tør tage fat på de svære dialoger og har en enorm stor viden, konkrete løsningsforslag til forandringerne og et stort netværk. Derfor sæt dit X ved Thomas Roy Larsen til formands- samt næstformandsposten i KLF, hvis du ønsker, at der skal ske en konstruktiv forandring.


Charlotte Gierahn Stjerne*

Langelinieskolen

Ane Søegaard | 12. marts 2018 KL. 13:22

Bortset fra Casper Neistrup kender jeg til og har arbejdet sammen med alle kandidater til formands- og næstformandsopgaven.

Det er en flot liste, KLF her opstiller.


Men jeg har valgt at stemme på Thomas Roy Larsen som formand, alternativt næstformand fordi:

- Thomas har rødder i og respekt for lærergerningen - og har fortsat kendskab til lærernes dagligdag og udfordringer

- Thomas er "aktivistisk" og handlingsorienteret, dvs mindre politiker, mere forandrende

- Thomas er principiel, offensiv og har en instinktiv fornemmelse for den "sunde" fagpolitiske retning - og en troværsig samarbejdspart.


Thomas er relativ ny i gænge i KLF-sammenhæng.

Jeg har hørt enkelte sige, at det er et handicap i formandsrollen at være relativ ukendt i "netværket".

Til det tænker jeg omvendt; KLF skal bruge formandsskiftet til at erobre en ny og offensiv strategi på Rådhuset.

Det kan - og måske særligt efter en konflikt - give os nye kort på hånden, at vores kandidat ikke har en historik med sig.


Jeg forestiller mig, at Thomas vil være en glimrende formand for foreningen, særligt suppleret af den nuværende næstformand, Lars Sørensen, som er både eftertænksom og grundig.

Derfor hermed min opfordring til at stemme på Thomas.


Med venlige hilsner

Ane Søegaard,

Oehlenssclægergades Skole

Kristian Sand | 12. marts 2018 KL. 11:02

Jeg kender Thomas gennem et dusin år. Han er fagpolitisk meget vidende, dedikeret og engageret.

Han taler lige ud af posen og har sine meningers mod.

Jeg er sikker på, at alle medlemmer vil nyde godt af hans store - meget nutidige - erfaring som lærer, som forhåbentlig, kommende formand eller næstformand i KLF.

Jeg anbefaler derfor varmt at du stemmer på Thomas som formand/næstformand.


Kristian TR-sup Langelinieskolen

Per Norman Hansen | 08. marts 2018 KL. 19:00

TR på Vesterbro Ny Skole.


Jeg bakker op om Thomas’ kandidatur. Det gør jeg fordi, jeg mener, Thomas er en person med markante meninger, ligesom han også er velorienteret i det faglige stof.

Jeg kender Thomas som en person, der er 100% engageret i vores faglige fremtid og – velfærd.


Stem på Thomas som formand

Nina Garst Jensen | 07. marts 2018 KL. 06:33

Jeg har kendt Thomas i mange år både som en kompetent og engageret underviser og som en tillidsvækkende og værdsat kollega. Han vil blive en god formand.

Sanne Top | 06. marts 2018 KL. 22:37

TR på Langelinieskolen


Jeg kender Thomas som en dygtig og erfaren lærer, dedikeret person, ikke konfliktsky, en praktiker der ville være et frisk pust som ny formand eller næstformand i KLF.

Pia Marcher | 06. marts 2018 KL. 21:32

Efter 23 år med Jan Trojaborg som formand, skal vi nu vælge en ny, som skal tegne fremtiden i Københavns Lærerforening. Jeg er overbevist om, at Thomas kan løfte opgaven og ansvaret. Derfor får han min stemme og forhåbentlig også jeres. Thomas er klar i spyttet mht hvad han vil fokusere på som formand, hvilket han har beskrevet i talrige indlæg. Praksiserfaringerne bringes i spil - what is NOT to like?

TinaElse Aabo | 06. marts 2018 KL. 20:57

TR på Amager Fælled Skole

Jeg peget på Thomas som vores kommende formand. Han har meningernes mod, taler fra “gulvet” og vil giver formandsposten sin udelte opmærksomhed.

Pernille Bredel | 06. marts 2018 KL. 19:52

TR på Kildevældsskolen


Vi har brug for en stærk og inkluderende formand, der kan tegne foreningen i mange år fremad...

Derfor peger jeg på Thomas som vores kommende formand...