Weekendkursus

Københavns Lærerforening inviterer til weekendkursus 25.-26. oktober 2019 på Sinatur Hotel Frederiksdal

Tal ordentligt eller luk røven” – om Sociale Medier, Shitstorms og Digital Dannelse v/Journalist Abdel Aziz Mahmoud

  • Som aktiv debattør på de sociale medier, hvor Abdel flittigt kommenterer mere eller mindre kontroversielle emner, der rører sig i mediebilledet, er han vant til at befinde sig på “øretævernes holdeplads”.
  • Dagligt tikker derfor tilsvinende mails ind i Abdels indbakke, ligesom kommentarsporet på hans opslag er en kombination af både anerkendende reaktioner og mindre konstruktive og dialogskabende kommentarer i den overophedende debat.
  • Vi har bedt Abdel fortælle om sine personlige erfaringer om adfærd på de sociale medier. Hvordan bør man agere på nettet for ikke at komme galt af sted? Med konkrete og nogle gange tragikomiske eksempler prøver Abdel at vise, hvordan man kan komme helskindet ud af en shitstorm i den offentlige debat.

Nysgerrighed for let øvede v/ Tommy Krabbe, cand.mag. i kommunikation

Oplægget fra Tommy Krabbe giver optimale redskaber til bedre kommunikation og flere aha-oplevelser i hverdagen.

  • Er du positiv eller negativ? Bygger du vindmøller eller læhegn, når forandringens vinde blæser? Er det arbejdslivet eller privatlivet, der skaber ubalance? Er det ledelsens eller medarbejdernes skyld? Er du A eller B-menneske? Er disse ord rigtige eller forkerte?
  • Mennesker over hele kloden – fra Københavns gader til stammerne i regnskoven – har én ting til fælles, når man ser på vores måder at forstå verden og hinanden på: Vi arbejder med to kasser, og egne og andres tanker og adfærd skal ned i én af dem. Det kan umiddelbart gøre det lettere at forstå verden og hinanden, men det kan også føre til nogle evige diskussioner, som bærer præg af overdrevet forsimpling. Og vi kommer ikke videre – bare længere væk fra hinanden.
  • Mulige fremragende løsninger og stærkere relationer går tabt i disse forsimplinger. Vi bliver spundet ind i de usynlige kassers indbyggede begrænsninger, og vi er ikke engang klar over det. Det finder sted i mødelokalerne, over frokosten, i sofaen derhjemme og ikke mindst på de sociale medier.
  • Men der er faktisk en tredje kasse, som har en nærmest magisk kraft. Ikke mindst fordi den gør de to usynlige kasser synlige. Den handler ikke om at finde et kompromis mellem de to kasser, men at bryde begrænsningerne og finde deres blinde pletter. Magien består i, at når man først har erkendt den tredje kasses eksistens i enhver tankerække eller samtale, åbner kassen for, at der kan være mindst tyve andre kasser.

 

Tidspunkter: Fra fredag 25. oktober kl.15.00 til lørdag 26. oktober 2019 kl. 12.00 med efterfølgende frokost.

 

Sted: Sinatur Hotel Frederiksdal, Frederiksdalsvej 360, 2800 Kgs. Lyngby

 

Transport: Sørger man selv for.

 

Tilmelding: På KLF’s hjemmeside klfnet.dk senest 25. september 2019. Tilmeldingen er bindende, og udeblivelse vil medføre opkrævning af kursets kostpris.

 

Meddelelse om optagelse forventes udsendt i uge 40/19