Synspunkt

“We Wanna Be Free, oh yeah …”

Shu Bi Dua-sangen fra 1982 er aktuel igen, nu hvor bandet på en trist baggrund får fornyet opmærksomhed, men faktisk har omkvædet i sangen også potentiale til at blive lærernes nye frihedssang.

Lærerens dårlige samvittighed

Vores folkeskole i København er hårdt udfordret. Der er ALT, ALT for mange elever i klasserne. Både af de skoleparate og de ikke-skoleparate.

Pauser - en uundværlig del af en god arbejdsdag

Fælles pausetid er en vigtig del af et sundt arbejdsmiljø og en god grundlæggende arbejdsrytme. Det er en konkret opgave for skolelederen og Lokalmed at genskabe pauserne, hvis de har været forsvundet.

Stopper man med at være barn, når man starter i skole?

Børne og Ungdomsborgmester Jesper Christensen skriver, at København skal være børneby i topklasse, og at han er stolt af ’børnepakken’ i budgettet for 2021. Den såkaldte ’børnepakke’ kommer bare ikke skolebørn til gavn.

Det hænger ikke sammen!

Der er et stigende smittetryk i hovedstadsområdet og i København. Situationen er alvorlig og eksperter og myndigheder er begyndt at tale om en anden bølge.

Vores fagforening - vores fællesskab

Lærernes centrale arbejdstidsaftale er stemt igennem og erstatter lov 409. Der har været stor uenighed om aftalens værdi, og der har været en tydelig opdeling i vores organisation, - hvor efterlader det os som fagforening?

København - ”last movers”?

I en tid hvor det er meget populært og vigtigt at være ”first movers”, så insisterer Københavns Kommune på – når det kommer til læringsmålsstyring og synlig læring - at være ”last movers”.

Det er alvor – ny central arbejdstidsaftale nu!

Hvis vi ikke får den nye centrale aftale, så skal Esbjergs lærere gå på arbejde og blive udsat for den primitive ledelsesstil, som gælder i Lov409, og hvem ved - måske sker det også for os i KLF?