Hvis du har holdninger til folkeskolen og samfundet omkring dig, og er du ikke bange for at kommunikere dine holdninger ud, er uddannelsen til meningsdanner måske lige noget for dig. Her bliver du trænet i at bringe dit budskab frem i lyset.

Folkeskolen står overfor stadigt større udfordringer. På den baggrund har Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening besluttet at genudbyde en meningsdanneruddannelse i samarbejde med Tænketanken Cevea. Formålet er, at der skal være flere lærere, som på en kvalificeret måde kan deltage aktivt i den offentlige debat om skolepolitiske emner.

"Man skal ikke skoles for at have en mening - den lader vi dig om at have. Men træning, inspiration og øvelser styrker din kommunikationsevne og skærper dine argumenter, så du kan bringe dit budskab frem i lyset. Dét er målet med uddannelsen Lærer og Meningsdanner”, lyder det på Cevea’s hjemmeside om uddannelsen, hvor de også skriver, at man vil blive undervist af erfarne debattører og meningsdannere.

Bliv klogere gennem aktionslæring

Tilsammen vil uddannelsen gøre dig klogere på sammenhængene mellem samfund, profession og fællesskab, give dig redskaber til at kommunikere ud fra din egen faglighed og give dig et netværk af engagerede kolleger.

Målgruppen er medlemmer, som ikke er valgt til en tillidspost. De nye meningsdannere skal ikke erstatte de valgte repræsentanter på nogen måde, men der kan være holdninger, som det kan være vanskeligt for de valgte foreningsrepræsentanter at skabe lydhørhed omkring. Derfor skal de nye meningsdannere være et supplement til lærernes stemmer i debatten.

Der bliver plads til 25 deltagere på uddannelsen, som løber fra begyndelsen af november i år til april 2016. Der vil være tre moduler placeret forskellige steder i landet af tre dages varighed fra torsdag til lørdag middag. Derudover teams, der arbejder mellem hvert modul, individuel coaching undervejs og en resultat- og læringsdag, hvor repræsentanter fra DLF også vil deltage.

Danmarks Lærerforening dækker alle udgifter til ophold, forplejning, transport og frikøb på arbejdsdage.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.