VIDEO: Hvad betyder arbejdsfællesskaber?

Arbejdsfællesskab. Hvad betyder det for os, der arbejder i skolen? Jan Trojaborg giver KLF’s bud på begrebet i en komprimeret udgave.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 25. august 2016

Hør Jan Trojaborg forklare, hvad arbejdsfællesskaber er på tre minutter:

Baggrund

Budgetaftalen for Københavns Kommune 2016 indeholder denne tekst:

Bedre arbejdsmiljø og arbejdsfællesskaber skal øge ressourcer til kerneopgaven

Med tillidsdagsordenen har politikere, ledere og medarbejdere i Københavns Kommune taget et stort skridt for at sikre et gensidigt forpligtigende samarbejde, som styrker den faglige kvalitet og dermed gavner kommunens borgere. Forudsætningen for tillidsdagsordenen er stærke arbejdsfælleskaber, hvor fokus er på kerneopgaven, og som kendetegnes ved høj trivsel, godt arbejdsmiljø og lavt sygefravær. Arbejdskulturen karakteriseres ved en høj grad af medindflydelse, medbestemmelse og medansvar blandt alle ansatte. Der er derfor potentiale i at investere i bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.”

LÆS OGSÅ: Kernen i arbejdet – Trojaborgs blog om arbejdsfællesskaber

Du kan læse KLF’s notat om arbejdsfællesskaber her.

 

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Børge Hansen | 28. august 2016 KL. 14:12

Det er udmærket at få skrevet det ned, som til alle tider har kendetegnet lærerarbejdet. Jeg noterer mig desuden, at videoen og notatet undgår at nærme sig det emne, som må interessere medarbejderne(lærerne): hvor skal tiden komme fra? Forhåbentlig kommer parterne det nærmere i de forhandlinger, som uundgåeligt må følge op på hensigtserklæringerne.

venlig hilsen

Børge Hansen