Vi tror på fællesskab og sammenhold fremfor individuelle løsninger

"Det at handle individuelt er langtfra nok, dels klarer den enkelte det ikke alene, dels ændrer det ikke det grundlæggende problem, men bliver i bedste fald små enkelttiltag, der blafrer i vinden."

Debat | Af: Inge Thomsen og Lars Sørensen 11. marts 2018

I denne tid, hvor fagbevægelsens sammenhold og fællesskab testes og udfordres af arbejdsgivernes angreb på vores løn- og arbejdsforhold, hvor arbejdsgivernes ønske om at fastholde arbejdstidsloven for lærerne, så det entydig er arbejdsgiver, der dikterer rammerne, sætter tanker i gang om forholdet mellem individualitet og fællesskab i vores hverdag.

I hverdagen ude på skolerne oplever vi, at der er alt for mange opgaver i forhold til den tid, vi får til det. Det skal vi handle på og ændre.

Strategien kunne være, at hver enkelt lærer selv begynder at prioritere i sine opgaver, ikke lytter til kommunen eller leder. Kort sagt, at den enkelte lærer selv vurderer, hvad der er vigtigt, og efterfølgende må stå til ansvar overfor lederen og så søger tilgivelse.

Den strategi tror vi ikke på, og vi mener ikke, at KLF skal gå den vej.

Vi tror på en strategi, hvor vi sammen siger fra. Det har vi en fælles interesse i. Det er fint at folk er modige og vil sige fra, men det mod skal vi finde i fællesskab, gennem vores team, KLF-afdelinger og fagforeningen, så vi handler og siger fra sammen.

 Det at handle individuelt er langtfra nok, dels klarer den enkelte det ikke alene, dels ændrer det ikke det grundlæggende problem, men bliver i bedste fald små enkelttiltag, der blafrer i vinden.

Vi har netop KLF-afdelinger og fagforeningen til at koordinere og handle sammen på urimeligheder - det giver styrke!

Ligesom vi i de nuværende OK-forhandlinger tror på, at det er fællesskabet i fagbevægelsen, der giver styrken til, at vi får aftalte vilkår for vor  arbejdstid, så tror vi, at det er i fællesskabet i KLF og KLF-afdelingerne, vi finder styrken til at få ændret urimelige arbejdsforhold for den enkelte.  

Vi kan ikke sige det mere klart end Carl Scharnberg:

"Vi lærte undervejs: Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi endnu mere."

Skrevet af Inge Thomsen, næstformandskandidat og Lars Sørensen, formandskandidat til valget i KLF.

Debatindlægget er udtryk for skribenternes egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.