Vi glemmer det aldrig

Faktum er, at vi tabte hele slaget, og det er en mavepuster i den hårde afdeling for organisationen og for den enkelte.

Synspunkt | Af: Jane Pilegaard 29. maj 2013

Ditte, den unge lærer fra DLF’s kampagne, skrev efter sin tilbagevenden til arbejdet følgende på sin Facebookprofil:

”Jeg smiler og passer mit arbejde, men inderst inde er jeg gal – og jeg glemmer aldrig det, der er sket!”.

Dittes udtalelse er særdeles beskrivende for, hvordan vi har det, tror jeg.

Der bliver i den grad arbejdet hårdt for at indhente arbejdsopgaver efter arbejdsgivernes lockout, og ikke mindst i forhold til afgangseleverne arbejdes der stort set i døgndrift for at give dem så

optimale betingelser som overhovedet muligt.

Vreden og fortørnelsen er derfor indvortes i arbejdstiden. Men den nager og niver i systemet, fordi troen på demokrati, rimelighed og retfærdighed i Danmark har lidt et alvorligt knæk, og fordi vi som faggruppe har været udsat for en helt usmagelig mistænkeliggørelse som en forkælet gruppe, der kan lave noget mere og arbejde som alle andre.

Aldrig er lockoutvåbnet blevet brugt så øjeblikkeligt og aggressivt. Afsluttet med et lovindgreb, som helt uhørt udelukkende imødekom arbejdsgivernes krav.

DLF blev igen og igen mødt med et ultimatum, hvor kun total overgivelse var nok. Det er helt uhyrligt, at en socialdemokratisk ledet regering kan stå i spidsen for et folketingsindgreb, som afskaffer en faglig organisations mulighed for at indgå aftaler med arbejdsgiver og samtidig har den frækhed at kalde lovindgrebet for afbalanceret.  

Med det røg den sidste rest af tillid, og vi fik ringere arbejdsvilkår end andre offentlige ansatte! Vores arbejdstid skal kun gøres op en gang om året, hvor andres i den offentlige sektor gøres op månedligt.

Faktum er, at vi tabte hele slaget, og det er en mavepuster i den hårde afdeling for organisationen og for den enkelte.

Men når det er sagt, så er vi på trods og på tværs af landet på benene. Vi er ramte, men vi kryber absolut ikke.

Vi kan se hinanden i øjnene velvidende, at alle har gjort alt, hvad der var muligt for at undgå det her resultat. Vores integritet som fagprofessionelle er styrket, og vi er rykket tættere sammen trods KL’s og flere mediers forsøg på at skabe splid.

KL har senest skrevet til kommunerne, at de ikke skal sætte de nye frihedsgrader over styr ved at indgå aftaler med lærerne.

KLF/DLF er nu i fuld sving med at nyorientere sig og gennemtænke en fagpolitisk strategi, som vil være til diskussion blandt alle medlemmer frem til kongressen i det tidlige efterår.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jan Trojaborg | 02. juni 2013 KL. 23:20

Det er en meget flot og præcis beskrivelse