Vinterkulden har bidt sig fast i landet, men det slog ikke morgenfriske københavnerlærere ud. I morges stod de samlet foran de fleste folkeskoler i byen for at dele flyers og påskeæg ud til børn og forældre på skolevejen. KLFnet.dk var med på Nørrebro Park Skole.

”Vi er lærere, og vi gør et rigtig godt stykke arbejde,” råber en kvindelig lærer med et stort smil til de søvndrukne københavnere, der vedholdende tramper i pedalerne på deres cykel på vej til arbejde. Flere af dem rækker hånden ud efter en flyer – som var det energidrikke til et maratonløb.

De gule flyers deles ud i hastigt tempo, efterhånden som københavnerne defilerer forbi. Langt de fleste tager pænt imod budskaberne med et smil, og flere får også sagt opmuntrende bemærkninger undervejs: ”Vi er med jer hele vejen,” og ”Vi støtter jer!”

Foran skolen står mere end halvdelen af lærerne med påskeæg i den ene hånd og flyers i den anden. De smiler og byder børn og forældre velkommen. Flere af børnene kommer selv hen og indkasserer et kram fra deres lærere. ”Go’morgen,” bliver der sagt til hinanden.

En smule grænseoverskridende

En af de lærere, der sammen med sine kolleger er dukket tidligt op på skolen, er Peter Halkjær Hansen. Han har næsten kun oplevet positive reaktioner:

”Folk har taget godt imod vores budskab. Det er en lille smule grænseoverskridende at stå og dele flyers ud til fremmede. Der er en masse folk, som har en holdning, vi ikke kender til på forhånd – men jeg bakker op om initiativet og en sag som denne her. Jeg synes, det er værd at kæmpe for.”

Peter Halkjær Hansen har placeret sig på modsatte fortov over for Nørrebro Park Skole. Hver gang cyklisterne stopper for rødt, får han delt en pæn håndfuld flyers ud. En enkelt prikker Peter Halkjær Hansen på skulderne og spørger, hvad han deler ud.

”Det handler om lærerne og risikoen for lockout,” forklarer han hurtigt, mens han rækker manden en flyer.  

Blandt de allerførste lærere denne morgen er skolens tillidsrepræsentant-suppleant Marie Kaas-Larsen. Hun er imponeret over, hvor mange af hendes kolleger der er troppet op med hænderne fulde af påskeæg og flyers.

”Jeg tror, det er en god måde at få gjort sig synlig på. Vi får vist, hvad det her handler om – selvom mange godt er klar over, at der er en konflikt under optrapning,” siger Marie Kaas-Larsen.

”Det betyder også noget, at forældrene møder os og ser – hey, det er altså os, der risikerer at blive lockoutet. Det tror jeg betyder noget for dem.”

Her kan du se den flyer, som lærerne delte ud i morges.

På Københavns Lærerforenings Facebook har skolerne også indsendt fotos i kommentarfeltet fra deres morgenaktioner:

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.