Velkommen til juletiden

Den traditionelle julefest for foreningens pensionister blev endnu en gang en sjov og smuk indgang til juletiden.

KLF | Af: Peter Garde 05. december 2017
Julefestens overraskelse var Anne Marie Helger, der blev modtaget med hjerteligt bifald. Hun holdt årets juletale, der med sine crazy pointer spillede fint op med virkeligheden. Foto: Peter Garde
Julefestens overraskelse var Anne Marie Helger, der blev modtaget med hjerteligt bifald. Hun holdt årets juletale, der med sine crazy pointer spillede fint op med virkeligheden. Foto: Peter Garde

Når gamle lærervenner og kolleger mødes på tværs af skoler, går snakken livligt fra første minut. Sådan er det hvert år ved Københavns Lærerforenings julefest, der i år blev afholdt i Hotel Crown Plaza Tower, det sorte tårn, hvor den famøse Thorning-regerings program blev lagt for 5-6 år siden. Ja også med den tid i baghovedet, og hvad der i øvrigt skete, var Anne Marie Helger et meget populært valg til at holde årets juletale. Hun fartede dengang rundt og støttede lærerne i deres arbejdskamp.

’Jeg er her ikke som Robin-Hit-Med-Det-Hele, men som Robin Hood uden vederlag’, sagde hun og gav dagens lærerpublikum en åndelig krammer for deres enestående indsat for de nye de-generationer ude på skolerne.

Fra klimakteriemakrel til ph.d

Som et barn af 1946 kendte hun de tilstedeværendes opvækstbetingelser, skønt hendes egne måske adskilte sig fra manges. Dels i Charlattenland og i Søllerød – et i øvrigt misvisende stednavn, for dér er folk hverken sølle eller røde. Hun kunne derfor betegne sig som mønsterbryder, og sådan er det bare stadig. Skøn er hun og sjov, og så får hun med få ord sat uoverkommeligt indviklede emner i perspektiv ofte ved at sige netop det helt upassende.

Hun anså ikke mere sig selv for en klimakteriemakrel, men en post det hele i en sådan grad, at det nærmede sig en nærdødsoplevelse, men vitaliteten modsagde dog den påstand, og hun indrømmede da også, at hun nyder sin nuværende ph.d periode – altså Pensionist Hele Dagen-tilværelse.

Det var der forståelse for blandt de 250 tilhørere. Som sædvanlig var Anne Marie Helger stadset op, så hun nemt kunne konkurrere med hotellets juletræ i foyeren, dog var dagens gæst i højere grad stærkt afvekslende i farvespektret, mens pynten på juletræet overvejende var rød og kugleformet.

De synger og smitter andre til at synge

Blandt julefestens andre indslag var en swingende sang-kavalkade fremført af KLFs pensionistkor med Eivind Tørnqvist som kapelmester. Kønsfordelingen i koret kalder vist på flere tenor- og basstemmer, men sangglæden er smittende, og der var da også adskillige ved bordene, der sad og sang med.

Alle fik lejlighed til at synge med på julens kære gengangere: Juletræet med sin pynt, Der er noget i luften og pensionistkorets slagsang: Københavnermarch med seniorpianist Georg Leth Hansens ækvilibristiske mellemspil.

Der var solid hygge ved bordene, og Karen Ravn (th) insisterede på, at hun med sine 93 år var selskabets ældste – i snak med Ulla Fog. Foto: Peter Garde
Der var solid hygge ved bordene, og Karen Ravn (th) insisterede på, at hun med sine 93 år var selskabets ældste – i snak med Ulla Fog. Foto: Peter Garde

Aktive pensionister i KLF

Pensionistafdelingens forkvinde, Dorrit Ljungstrøm, takkede sine medlemmer for deres høje aktivitetsniveau og kunne melde om alt udsolgt til mange arrangementer – blandt andet til afdelingens kommende forårsrejse til Andalusien.

Jane Pilegaard, medlem af KLFs bestyrelse, præsenterede i sin velkomst de tilstedeværende medlemmer af pensionisternes og KLFs bestyrelser og opfordrede til, at man holder sig orienteret om begivenheder i foreningen og i pensionistforeningen via hjemmesiden KLFnet.dk

Gennem hele julefrokosten lød Sankt Annæs Pigekor stadig i ørerne, for få synger med så klare stemmer og forstår at løfte et samvær og et rum til noget så stort. Koret sang En rose så jeg skyde, Velkommen igen Guds engle små, Juletræet med sin pynt og naturligvis Luciasangen.

Pensionisternes julefest var endnu engang en smuk, sjov og underholdende indgang til den mørke måned med de mange lys.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.