Velfærdsalliancens hilsen til KL

Vi må alle kæmpe for at forsvare det danske velfærdssamfund. Det er på vej til at blive fuldstændig ødelagt for nogle dele af befolkningen. Velfærden skal genoprettes, lød det i går ved demonstrationen foran KLs hus på Amager – en hilsen i anledning af KLs topmøde i Aalborg.

KLF | Af: Peter Garde 18. marts 2017

Velfærdsalliancen havde betydelig vind i sejlene, da den sidste år gik i spidsen i kampen mod regeringens omprioriteringsbidag, der ville have medført voldsomme nedskæringer i den offentlige velfærd. Nu er VLAK-regeringen klar med nye nedskæringer i det såkaldte  moderniserings- og effektiviseringsprogram, som vil gøre ondt værre for både ansatte og brugere af offentlige velfærdsinstitutioner.

De gentagne nedskæringer ødelægger arbejdsmiljøet og fagligheden, lød det fra talerne, der repræsenterede forskellige fagforeninger, der har tilsluttet sig Velfærdsalliancen. Kravet var, at KL afviser en økonomiaftale med regeringen, hvis ikke moderniserings- og effektiviseringsprogrammet fjernes.

Menneskeligheden spares væk

Omkring 700 demonstrerende med faner og bannere var mødt op foran KLs bygning i Weidekampsgade. Otte talere havde hver fem minutter til at give deres billede af velfærdssamfundets tilstand – en taletid der passer godt til den slags arrangementer. Deres beretninger fra arbejdspladserne underbyggede de krav, der blev fremsat, og det stod klart, at der skal kæmpes en nødvendig politisk kamp.

’Menneskeligheden og nærværet forsvinder, fordi fundamentet under arbejdet skæres væk. Friheden til at præge sit job forsvinder – og dermed også fagligheden og værdigheden’, lød det fra den mobile scene.

En repræsentant for ’Bekæmp Fattigdom NU!’ beskrev, hvordan fattigdom i øjeblikket siver ud i samfundets kroge og nedbryder mennesker. ’Samtidig vælter mistillid og ringeagt ud af nogle politikeres mund. Syge, arbejdsløse og mennesker i svær modgang fremstilles som en særlig dårlig art’, lød det.

Velfærdsalliancen, hvor også Københavns Lærerforening er med, indkalder til en stor landsdækkende demonstration 10. maj.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Thomas Roy Larsen | 18. marts 2017 KL. 17:57

Det er VIGTIGT, at så mange som muligt kommer og bakker op 10. maj - allerede næste år har du 1 kollega færre på skolen... og det går desværre kun den vej :-(