Utterslev-lærer vinder Danish Music Award-pris

Gennem en menneskealder har lærer Anders Jacobsen skrevet børnesange. Dette skoleår har han taget orlov fra Utterslev Skole for at forfølge musikdrømmen – og han er allerede blevet belønnet med en af de prestigefyldte Danish Music Award-priser; Børnejazzprisen.

Nyhed | Af: Jennifer Jensen 11. december 2015
Det var en børnejury på seks medlemmer, der havde udvalgt Univers på vers som vinder blandt de tre nominerede børnejazzorkestre. Foto: James Hjertholm
Det var en børnejury på seks medlemmer, der havde udvalgt Univers på vers som vinder blandt de tre nominerede børnejazzorkestre. Foto: James Hjertholm

Børnejazzprisen gives til et orkester, som spiller jazz for børn og som har gjort sig særligt bemærket i det forgangne år. De tre nominerede til prisen blev med SMS-stemmer udvalgt blandt de ti orkestre med jazz for børn, som optrådte til Copenhagen Jazz Festival.

De tre orkestre har efterfølgende optrådt for en børnejury, og var alle mødt op til foreningen Jazz Danmarks DMA-fest i Bremen Teater i København d. 30. november.

Her var det en beæret lærer Anders Jacobsen, der blev kaldt på scenen for at modtage prisen for sit jazzorkester Univers på vers, som han for snart ti år siden startede og stadig leder i dag.

”Prisen betyder rigtig meget. Det er en stor ære at modtage den. Jeg håber, den kan være med til at gøre, at jeg kan satse endnu mere på musikerkarrieren fremover,” fortæller han.

Børnesangene er indbygget i Anders

Anders Jacobsen, som har været lærer i 30 år, er allerede et kendt navn på flere danske folkeskoler, for en række af hans børnesange er udgivet i sangbøger. I november i år udgav han også en CD med orkestret Univers på vers.

Flere af de københavnske lærere kender ham også særligt for at stå i spidsen for Københavns Lærerkor, som han startede som en reaktion på lockouten i 2013, og som nu øver én gang ugentligt og optræder på blandt andet Folkemødet.

Det var en overrasket og beæret lærer Anders Jacobsen, som modtog årets børnejazzpris ved Jazz Danmarks DMA-fest for sit børnejazzorkester Univers på vers. Foto: James Hjertholm
Det var en overrasket og beæret lærer Anders Jacobsen, som modtog årets børnejazzpris ved Jazz Danmarks DMA-fest for sit børnejazzorkester Univers på vers. Foto: James Hjertholm

I dette skoleår har han valgt at tage orlov fra Utterslev Skole for at satse mere på musikken, og børnesangene kommer let til læreren.

”Det er indbygget i mig som lærer at tale til børn og få dem til at være opmærksomme på det, der foregår. Når vi optræder, præsenterer jeg sangene og forklarer, hvad de betyder. På den måde bruger jeg min lærergerning i musikken også,” forklarer han og tilføjer: 

"Jeg taler aldrig musikalsk eller sprogligt ned til børn i mine sange, men pirrer i stedet deres interesse og nysgerrighed ved at løfte barren over deres niveau, sådan at de skal stå lidt på tæer for at forstå det sproglige og musikken."

Anders Jacobsen håber, prisen kan være med til at åbne flere døre for Univers på vers. Derfor kontakter han nu forskellige spillesteder, biblioteker, kulturhuse og festivaler, så orkestrets børnejazz kan komme ud til endnu flere børn. 

Fakta om Univers på vers

Univers på vers består af fem unge omkring gymnasiealderen, som synger jazzsange for børn – heriblandt sangene Bakterie Rumba og Rotteblues.

Anders Jacobsen spiller selv på basun i orkestret, som i øvrigt består af de professionelle musikere Jacob Fischer (guitar), Heine Hansen (klaver), Ole Skipper (bas) og Rasmus Lund (trommer). Også bassist Hugo Rasmussen har haft en afgørende rolle i orkestret, til han afgik ved døden tidligere i år.

Læs mere på: www.universpaavers.dk

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jan Trojaborg | 14. december 2015 KL. 14:58

Hjertelig tillykke til Anders og hans dejlige band, der virkelig fortjener prisen. Apropos priser fik Anders sammen med sin kollega Bjarne List Nissen KLF´s Gyldne Pegepind i 2012. Siden har de begge forladt folkeskolen, men gør så til gengæld meget for at udbrede musikglæde og -kendskab til både børn, lærere og andre voksne. Held og lykke med det for det kommer mange til gavn.