Til julefest hos seniorerne

And, rødkål, risalamande og Lucia-kor var blandt hovedingredienserne, da KLF’s pensionister mandag fejrede højtiden ved den traditionsrige julefest.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 04. december 2018
Skønne sangstemmer fyldte Crown Plaza med julestemning mandag formiddag. Foto: Jan Klint Poulsen
Skønne sangstemmer fyldte Crown Plaza med julestemning mandag formiddag. Foto: Jan Klint Poulsen

Pensionistlivet behøver ikke være fyldt med endeløse dage af overskudstid uden væsentlige gøremål. Som medlem af Københavns Lærerforenings pensionistafdeling er der spændende aktiviteter til dem, der ønsker at være aktive. Trods juletravlheden tropper de pensionerede medlemmer gladeligt op til den store, årlige decemberbegivenhed, som altid trækker fulde huse. Og ikke uden grund, for pensionisternes julefest er en hyggelig stund fyldt med glade gensyn.

Ingen julefest uden traditioner. Derfor indledtes arrangementet også med de søde og dygtige sangpiger fra Københavns Kommunes egen sangskole, Sankt Annæ Gymnasium. Pigerne sang Lucia-sangen efterfulgt af ’En rose så jeg skyde’ og et par andre klassiske julesalmer (se video længere nede i teksten). De flerstemmige toner fyldte den store festsal på Crown Plaza hotel i Ørestaden, hvor julefesten har haft til huse de seneste år.

Som afslutning sang pigerne igen Lucia-sangen, imens de sirligt snirklede sig gennem salen med de levende lys i hænderne. Uden for salen var pigerne, under ledelse af dirigent og sanglærer Clara Smedegaard, tydeligt stolte af deres optræden. Ikke uden grund.

Inde i salen blev den andægtige stilhed fluks skiftet ud med glad snak ved de mange runde borde, der tilsammen husede mere end 200 af foreningens pensionister. 

En af de aktive, fremmødte pensionister var Karen Johanne Bruun, der med sine 93 år stadigvæk er en travl kvinde. Da hun som 70-årig gik på pension i 1995, var hun med til at etablere pensionisternes populære sangkor, som hun stadigvæk synger og optræder med – også i dag, hvor koret gav julestemningen et lille nyk eller to opad fra scenen.

”Jeg synes, det er dejligt at være med til julefesten. Når man kender så mange, er det hyggeligt at få hilst og talt med hinanden. Vi får både snakket om gamle dage og om, hvad vi laver nu. Faktisk taler vi mest om alle de ting, vi har travlt med nu,” fortalte Karen Johanne Bruun med et stort smil.

Klik eller swipe med fingeren (smartphone eller tablet) for at se flere fotos

 • Karen Johanne Bruun sammen med en af pensionistkorets dygtige pianister George. Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

 • Foto: Jan Klint Poulsen

Fra scenen lød taksigelserne fra pensionisternes forkvinde, Dorrit Ljungstrøm. Hun takkede KLF’s bestyrelse – både det faglige og pædagogiske udvalg, for et fantastisk og givende samarbejde med pensionisternes bestyrelse, pigekoret, KLF’s Dorthe Rasmussen, der får julearrangementet til at hænge sammen og ikke mindst de engagerede medlemmer, som trofast deltager i de mange arrangementer.

Julen er tid til ro og eftertanke

Årets juletaler var KLF’s nyslåede formand, Lars Sørensen, der dog har bestridt posten som foreningens førstemand siden valget i marts.

I sin juletale til pensionisterne fortalte Lars Sørensen, at han bruger juledagene til at finde tid og ro til eftertanke. 

”Hverdagen går alt for hurtigt, og der er sjældent tid til at stoppe op og tage et eftermiddagsmøde med sig selv. Jeg kommer ned i tempo, når julen nærmer sig”.

VIDEO: Se Lucia-koret synge

For Lars Sørensen er tiden med familien den vigtigste ting ved julen og ikke det store pakkeræs, som mange nutidsfamilier nemt bliver ramt af.

”Vi er nået tilbage til det, som jeg ser, er julens basis: Mere hygge og færre gaver”. I Lars Sørensens familie har de voksne besluttet, at de kun skal have én gave hver. Det betyder, at alle gør en stor indsats for at finde den helt rigtige gave,” forklarede KLF-formanden.

Ved julefestens afslutning sang det glade pensionistkor for på Københavner-marchen, der også er en tilbagevendende tradition til pensionisternes hyggelige julefest.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.