Tirsdag eftermiddag er det afgjort, hvem der får den ledige plads blandt KLF’s kongresdelegerede. Med 143 stemmer blev Katrine Fylking valgt og skal således deltage ved den kommende kongres i Danmarks Lærerforening.

 

Når Danmarks Lærerforening afholder kongres i København 10. til 12. oktober, deltager KLF med 16 kongresdelegerede foruden de to hovedstyrelsesmedlemmer, Lars Sørensen og Kjell Nilsson. Som nyeste medlem i gruppen af kongresdelegerede er Katrine Fylking fra Randersgades Skole, som tirsdag eftermiddag vandt suppleringsvalget med 143 stemmer.

Hele tre tillidsrepræsentanter havde valgt at stille op til posten - med klare holdninger til, hvad de synes, der skal kæmpes for i DLF.

En overenskomst vi kan mærke

Katrine Fylking lagde i sin kampagnetekst, som kunne læses på KLFnet.dk, vægt på, at de kommende overenskomstforhandlinger skal resultere i en aftale, som medlemmerne kan mærke.

”For mange opgaver kan ikke løses tilfredsstillende indenfor den tid, som vi har til rådighed. Det er et meget alvorligt problem. Jeg oplever flere og flere lærere, der ikke kan få tingene til at hænge sammen. Det er ikke rimeligt, at man som lærer må møde uforberedt til undervisningen, udskyde vigtige elevsamtaler eller bruge sin fritid på forberedelse,” skrev Katrine Fylking.

Hun mener, at lærerne har brug for en overenskomst, hvor alle skolerne med overenskomsten har klare regler for, hvordan hver enkelt lærer sikres tid til forberedelse.

”Vi bør se på en eventuel forberedelses-omregningsfaktor og et maksimum på antal undervisningslektioner, så vi sikrer tid til forberedelse og også sikrer synlighed i forhold til opgavemængden.” 

Tillykke til Katrine Fylking og tak til Cristian Borch, Det fri Gymnasiums grundskole, og Dorthe Meyer, Gasværksvejens Skole, for deres bidrag til valget.

Sådan fordelte stemmerne sig:

Cristian Borch, Det fri Gymnasiums grundskole  104 stemmer

Katrine Fylking, Randersgades Skole  143 stemmer

Dorte Meyer, Gasværksvejens Skole  121 stemmer

Medlemmer, der har stemt blankt  36

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.