Hjælpekassen er en kasse med hjælp til medlemmer, der er kommet i knibe. Hjælpekassen er solidarisk og somme tider gavmild. Det blev bekræftet ved foreningens ordinære generalforsamling.

 

Ved Hjælpekassens ordinære generalforsamling i februar berettede formanden, Bent Christiansen, at Hjælpekassen i 2015 har ydet 15 lån til i alt 200.000 kr., og det er noget af det højeste i mange år. Der har altså været et stigende behov for at hjælpe medlemmer af KLF, der pludselig kommer i økonomisk knibe.

Formanden omtalte nogle af de mange grunde, der gør, at medlemmer har søgt et hurtigt lån. Det kan være en knækket fortand, som det ikke er sjovt at vise frem henne på skolen. Eller at køleskabet er brudt sammen. Eller vaskemaskinen, hvorefter børnenes vasketøj hurtigt hober sig op. Skilsmisse og dødsfald er andre årsager. Og Hjælpekassen har de senere år også kunnet være fødselshjælper i forbindelse med fertilitetsbehandling og muligt efterfølgende indkøb af en tvillingebarnevogn.

Vil du give en hånd?

I sin beretning omtalte Hjælpekassens formand, at der er brug for nye Hjælpekasse-repræsentanter på omkring 30 københavnske skoler, fordi mange repræsentanter efterhånden er gået på pension eller har flyttet arbejdsplads. Derved mister Hjælpekassen både sin repræsentant og medlemmerne på skolen, fordi der ikke er nogen til at indsamle kontingenter. Jo flere medlemmer der betaler 20 kr. i kontingent om året, jo flere penge kan foreningen låne ud. Og behovet er der.

Der er altså en enestående chance nu for kolleger med hjertet på rette sted, der vil gøre en positiv forskel. Er det på din skole, at der mangler en Hjælpekasse-repræsentant? 

At være Hjælpekasse-repræsentant er en ære, og mange sætter pris på deres særlige opgave. Hvis du har lyst til at hilse på alle dine kolleger en gang om året, så gør dig selv og alle andre den tjeneste at melde dig som Hjælpekasse-repræsentant. Opgaven består i at samle 20 kr. ind fra helst alle KLF-medlemmer på din skole én gang om året. Vil du? Ring til Bent: 2465 6840.

Nogle medlemmer stikker repræsentanten en tyver fra lommen, andre sender nemt og hurtigt kontingentet via MobilePay eller Swipp til repræsentanten, der videresender til Hjælpekassen sammen med en medlemsliste.

De kvikkeste kviklån

Hvis du har brug for et lån, behøver du ikke gå i banken. Du skal bare ringe eller skrive til formand Bent, så ordner han resten. Eneste krav er, at du er medlem af Hjælpekassen og KLF, og at du står i en trangssituation – se KLFs hjemmeside under menuen ’FOR MEDLEMMER’.

Man kan normalt få 10-15.000 kr. i hånden. Lån effektueres hurtigt og effektivt på et par dage. Renten er på 2% og 100 kr. i gebyr på lån. Vi siger det ikke så højt, men faktisk har nogle kolleger været så meget i knibe, at deres lån helt eller delvis er lavet om til en gave.

Regnskabet godkendt og bestyrelsen genvalgt

På den ordinære generalforsamling blev regnskabet for 2015 godkendt, og bestyrelsen genvalgt: formand Bent Christiansen, kasserer Kirsten Kølle Hansen, sekretær Jonna Danielsen, Rikke Pleth Jensen, Nina W. Hansen og Ane Lykkegaard. Suppleanter: Solveig Türck og nyvalgt Peter Garde. Revisorer: Bent Moritzen, Rikke Pedersen og Anthon Hvam Sørensen.

En særlig tak til repræsentanterne

Formand Bent Christiansen rundede generalforsamlingen af med at takke især Hjælpekassens repræsentanter på skolerne. Deres indsamling af kontingenter er forudsætning for foreningens virke og eksistens. Der er brug for en massiv medlemstilgang, for der er stadig stort behov for Hjælpekassen. Mange lærere i job tænker måske, at den får de ikke brug for, men nogle bliver overraskede. Hjælpekassen hjælper både dig og dine kolleger, hvis I kommer i knibe. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.