Sønderbro Skole hædret for sin kreative musicaludgave af balletten Svanesøen. Ved prisuddelingen i Kulturstyrelsen modtog Sønderbro Skole Springfrøprisens andenpræmie på 15.000 kr. af kulturministeren og børne- og undervisningsministeren.

Skoler over hele landet har deltaget i kappestriden om at modtage Springfrøprisen, der uddeles en gang årligt til særlige projekter inden for de praktiske, musiske og kunstneriske fag. 

Med Springfrøprisen vil Undervisningsministeriet og Kulturministeriet i samarbejde understrege værdien af arbejdet med de praktiske og musiske fag i skolen. 

Vinderprojekterne skal først og fremmest være projekter, der går ud over de sædvanlige rammer. I vurderingen lægges der vægt på, at prjekterne opfylder Fælles Mål for de praktiske, musiske og kunstneriske fag på nye og spændende måder. 

Prisoverrækkelsen blev foretaget på den scene i Kunststyrelsen, hvor statens kunstfondpriser den foregående uge var blevet uddelt. 200 elever fra de tre nominerede skoler var med. Humøret var højt og klapsalverne lange, da det blev afsløret, hvem af de tre skoler, der modtog først, anden eller tredjepræmien. 

Kulturminister Uffe Elbæk takkede for de fine projekter, som han havde set: "Noget af det vigtige er jo, at vi får en skole, der både gør jer klogere og sjovere og mere kritiske, og at I lærer at stille de rigtig spørgsmål på de rigtige tidspunkter."

"Noget af det der gør, at vi kan få en musisk og faglig god skole er at få en balance mellem de teoretiske og de praktiske fag", sagde Uffe Elbæk. 

"Hej med jer", sagde Christine Antorini og fik straks mange velmente 'hej' tilbage.

 "Jeg er både børne- og undervisningsminister og altså jeres minister. Noget af det, I har gjort er, at I har tænkt helt nyt om, hvordan man kan arbejde med de praktiske musiske fag. I regeringen prøver vi også at tænke lidt anderledes, for i fremtiden kan man få et fag, der hedder 'håndværk og design', og her kan man også bruge computere til fx at lave musik, grafik, præsentationer og meget andet", sagde Christine Antorini. 

Uffe Elbæk havde selv været på Sønderbro Skole og se forestillingen: 

"I gjorde det simpelthen fremragende". 

Begrundelsen for andenpræmien var blandt andet, at "det flotte resultat var værdifuldt for de involverede og har været med til at gøre skolen til et samlende midtpunkt i lokalmiljøet. 

De medvirkende har virket som rollemodeller for andre børn på Amager og er efterspurgte undervisere i dans og rapteknikker." 

Førstepræmien på 25.000 kr. gik til 5. klasse på Vestre Skole på Norddjurs, og tredjepræmien på 10.000 kr. tilfaldt 4. klasse på Engdalskolen i Aarhus. 

Prisen er opkaldt efter en gulblomstret plante, kaldet springbalsamin eller som her springfrø. Navnet "springfrø" stammer fra de modne frø, som springer med stor kraft ud af frøbælgen ved blot den mindste berøring. Frøene kan springe flere meter væk. 

På samme måde skal prisen være med til at sprede og så nogle kunstneriske frø ude på skolerne, der med tiden kan vokse sig stærke.

I 2010 modtog Holbergskolen Springfrøprisens andenpræmie. 

KK bragte en omtale af 'Svanesøen' i nr. 3 i år. 

pg

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.