Skolen i Sydhavnen er søsat

Der er ikke sparet på krudtet i den 9.500 m2 store martime og naturvidenskabelige profilskole. Skolen I Sydhavnen blev mandag indtaget af børn og forældre. Læs Jan Trojaborgs reportage fra den store begivenhed.

Skole | Af: Jan Trojaborg 10. august 2015
Skolen i Sydhavnen. Mobilfoto: Jan Trojaborg
Skolen i Sydhavnen. Mobilfoto: Jan Trojaborg

300 letmatroser indtog den maritime skole på en dejlig første skoledag 10. august i en helt nybygget skole ledsaget af blå himmel og høj sol. Siden skolen startede for flere år siden, er sejladsen ikke foregået i magsvejr, men i høj sø med bolig i pavilloner på flere matrikler og en kæmpebrand i den halvfærdige skolebygning. Derfor var det naturligt, at stemningen var dirrende forventningsfuld med forældre, der sammen med børnene indtog trappetrinnene i amfiopbygningen på den ene side af den store aula.

Kaptajn siden august 2012 Morten Biering måtte venligt bede forældrene om at træde ud i salen, da der skulle være plads til børnene, som jo er dem, der starter i skolen. Han bød alle velkommen og fortalte, at han havde glædet sig vildt meget til denne dag og til at sige goddag til alle børnene. De fik at vide, at klasseværelserne venter spændt, og at de lige skal tage hensyn til håndværkere og rengøring, som får de sidste ting på plads. Morten, der også havde kriller i maven i går, fortalte, at når frokosten var overstået, var alle inviteret over til naboen MAN Diesel, der byder på is. Sikke en dejlig nabo. Med TR Kim Darving ved pianoet blev der sunget og fyret raketter af med guldregn, mens iPhones lynede i et væk. Derpå blev alle de mange nye lærere præsenteret sammen med andre vigtige personer på skolen, hvorefter eleverne strømmede op i den imponerende bygning. 

300 elever kunne langt om længe indtage deres længe ventede skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg
300 elever kunne langt om længe indtage deres længe ventede skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg

Højt til loftet – tæt på vandet

Der er ikke sparet på krudtet i den 9.500 m2 store martime og naturvidenskabelige profilskole udviklet af JJW arkitekter. Skoleleder Morten fortæller, at der er arbejdet meget med lydforholdene med isolering over alt og en aula med ikke færre end 32 skjulte højttalere.

Der veksles mellem klasselokaler og fælleslokaler med stærke farver og moderne møbler, trapper og huler. Fantastiske toiletter, forskudte plan, masser af glas og træ, trapper, der tjener mere end at komme op og ned, inde og ude lige ned til kanalen, hvor der skal være både og kajakker. At skolen så er tegnet før Lov 409 er en anden sag, hvor man nu først skal til at etablere lærerarbejdspladser. Til gengæld har personalerummet, eller personaleloungen, flot udsigt over havnen, hyggelige lænestole og en pejs. I sandhed en unik skole i et særligt nyt kvarter, hvor der bygges på livet løs. Hvis man vil se, hvordan København vokser eksplosivt i disse år, så tag herud efter at have været en tur i Nordhavn.

Skolen har i dag 300 elever til og med 5. klasse, så det tager nogle år, før de tre spor på hvert trin i overbygningen er en realitet. I mellemtiden huser man Copenhagen European School, der blev startet sidste år og venter på ad åre at blive flyttet ud til Carlsbergbyen.

Skolen i Sydhavnen. Mobilfoto: Jan Trojaborg
Skolen i Sydhavnen. Mobilfoto: Jan Trojaborg

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.