"Vi mener, at folkeskolen skal være en moderne arbejdsplads med et stærkt arbejdsfællesskab, hvor den enkelte medarbejder indenfor arbejdsfællesskabets rammer styrer sin arbejdsdag."

SF opfordrer til, at forhandlingerne kommer igang igen. Lærere og pædagoger i folkeskolen har brug for mere og bedre forberedelse.

SF ønsker således, at Lærerne (KLF), skolelederne og Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) selv laver en aftale ud fra den ramme, som er sat af Borgerrepræsentationen i marts 2016, hvor hovedpointen er, at der skal skabes større fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen og større frirum for skolerne for, at medarbejdere og ledelse kan skabe de rammer, der passer bedst med de pædagogiske mål og udfordringer, som skolen står i. Elevernes læring skal være i centrum.

SF mener, at det er helt nødvendigt at forbedre lærere og pædagogers forberedelsesforhold både fælles og individuelt.

Vi mener, at folkeskolen skal være en moderne arbejdsplads med et stærkt arbejdsfællesskab, hvor den enkelte medarbejder indenfor arbejdsfællesskabets rammer styrer sin arbejdsdag.

Vi synes ikke, at en lærer eller pædagog hele tiden skal tale med sin leder om, hvor han eller hun forbereder sig, men man skal stå til rådighed indenfor arbejdstiden både i forhold til kolleger og ledelse til møder.
På nogle skoler har man meget fælles forberedelse på andre mindre. Det fælles skal prioriteres og derefter styrer læreren selv løsningen af de opgaver man har. 

I planlægningen af skoleåret, i skemaer, i fordeling af opgaver skal ledelsen sammen med tillidsrepræsentanter sørge for, at der er de bedst mulige forberedelsesforhold. Alle ledelser på skolerne skal kunne skabe et godt samarbejde om dette og medarbejderne skal have sikkerhed for, at det sker. 
Vi mener helt principielt ikke, at man som medarbejder skal have tid, som er privat dvs. udenfor ledelsesretten. Vi forstår, at KLF er enig i dette, men der er selvfølgelig mange opgaver læreren løser alene og dem styrer læreren selv indenfor de deadlines, der er sat. 

Når vi har læst KLFs og Skolelederforeningens breve efter forhandlingssammenbruddet synes vi, at parterne ønsker tæt på det samme - bedre forberedelsesmuligheder, større fleksibilitet og større mulighed for, at den enkelte medarbejder styrer sit arbejdsliv. Det må være muligt at lave en aftale, der giver skolerne mulighed for at gøre dette.

Vi opfordrer parterne til at genoptage forhandlingerne igen. SF ønsker således ikke at lave et politisk indgreb i forhandlingerne. Det ønskede vi ikke, da sagen var oppe sidst og det har i øvrigt heller ikke på noget tidspunkt været behandlet i Økonomiudvalget.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.