Torsdag morgen er parterne gået fra forhandlingsbordet uden en ny aftale om lærernes arbejdstid. Stridspunktet er KLF’s ønske om en pulje på 5 timer om ugen til individuel forberedelse hjemme.

 

Efter måneders forhandlinger om en lokalaftale, der skal erstatte det nuværende Forståelsespapir, er forhandlingerne nu afbrudt. Det er ikke lykkedes parterne Børne- og Ungdomsforvaltningen, Skolelederforeningen og KLF at nå frem til en fælles enighed.

Københavns Lærerforening har i forhandlingerne blandt andet ønsket at sikre lærerne mulighed for at arbejde hjemme svarende til 5 timer ugentligt. Forslaget er blevet afvist i den anden side af forhandlingsbordet, og forhandlingerne er derfor endt i et sammenbrud.

LÆS OGSÅ: KLF's medlemsbrev om sammenbrud i forhandlingerne

Lærerne står alligevel ikke uden nogen aftale, da det nuværende Forståelsespapir fortsat er gældende. Ifølge Jan Trojaborg er det bestemt ikke nogen bæredygtig løsning for skolerne:

”Tolkningen af Forståelsespapiret er efterhånden blevet så slap på mange skoler, at lærerne allerede nu oplever, at ledelsen giver dem mulighed for at arbejde hjemme eller andre steder, når undervisning og møder er afsluttet. Nu skal forvaltningen og skolelederne til at håndhæve teksten i Forståelsespapiret, og det betyder fuld tilstedeværelse for alle lærere. Det bliver en kæmpe belastning for skolerne – det var jo netop derfor, at en ny lokalaftale skulle indgås, så rammerne bliver ens for alle,” lyder det fra Jan Trojaborg.

Se videointerview med Jan Trojaborg:

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.