Sammenbrud i forhandlingerne om lokalaftale

Torsdag morgen er parterne gået fra forhandlingsbordet uden en ny aftale om lærernes arbejdstid. Stridspunktet er KLF’s ønske om en pulje på 5 timer om ugen til individuel forberedelse hjemme.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 01. september 2016

Efter måneders forhandlinger om en lokalaftale, der skal erstatte det nuværende Forståelsespapir, er forhandlingerne nu afbrudt. Det er ikke lykkedes parterne Børne- og Ungdomsforvaltningen, Skolelederforeningen og KLF at nå frem til en fælles enighed.

Københavns Lærerforening har i forhandlingerne blandt andet ønsket at sikre lærerne mulighed for at arbejde hjemme svarende til 5 timer ugentligt. Forslaget er blevet afvist i den anden side af forhandlingsbordet, og forhandlingerne er derfor endt i et sammenbrud.

LÆS OGSÅ: KLF's medlemsbrev om sammenbrud i forhandlingerne

Lærerne står alligevel ikke uden nogen aftale, da det nuværende Forståelsespapir fortsat er gældende. Ifølge Jan Trojaborg er det bestemt ikke nogen bæredygtig løsning for skolerne:

”Tolkningen af Forståelsespapiret er efterhånden blevet så slap på mange skoler, at lærerne allerede nu oplever, at ledelsen giver dem mulighed for at arbejde hjemme eller andre steder, når undervisning og møder er afsluttet. Nu skal forvaltningen og skolelederne til at håndhæve teksten i Forståelsespapiret, og det betyder fuld tilstedeværelse for alle lærere. Det bliver en kæmpe belastning for skolerne – det var jo netop derfor, at en ny lokalaftale skulle indgås, så rammerne bliver ens for alle,” lyder det fra Jan Trojaborg.

Se videointerview med Jan Trojaborg:

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Torben Fleckner | 02. september 2016 KL. 17:01

Trist for:

* Eleverne, som fortsat møder fortravlede lærere, som godt kunne bruge mere tid til at forberede undervisningen

* Lærerne, som nu på 3. år skal leve med ufleksible og umoderne arbejdsvilkår

* Skolelederne, som rask væk laver lokale afvigelser og skuffeaftaler for at få tingene til at fungere.

Kære forhandlere fra BUF, SKK og KLF. Kan I så komme i gang igen! BR har faktisk givet jer en opgave. Tilbage til forhandlingsbordet, tak - og forlad ikke bordet, før opgaven er løst

Thomas Roy Larsen | 01. september 2016 KL. 21:54

Ja, man tror det næsten ikke. Utroligt at Københavns Kommune ikke ønsker ens forhold for de ansatte på kommunens skoler...