Når andre ’røde’ kommuner kan lave aftale med lærerne, så kan København også, mener socialdemokraten Jan Andreasen. Han efterlyser, at parterne sætter sig tilbage til forhandlingsbordet og får en aftale.

Jan Andreasen er bekymret for forholdene i folkeskolen, hvor han mener, der er problemer med at rekruttere uddannede lærere. Som han ser det, er det den klemte forberedelsestid og muligheden for fleksibilitet, der er problemet:

”Jeg kan konstatere, at parterne er 99% i mål med en aftale. Det ville derfor være bedst for alle, hvis man ville sætte sig til bordet og nå frem til enighed om den sidste procent af hensyn til børnene og folkeskolen,” siger han.

Han peger på, at der andre steder i landet er fundet frem til gode løsninger for lærernes arbejde.

”Når røde kommuner som Ballerup og Odense har fundet 5 timer til lærernes individuelle forberedelse, og det oven i købet er inden for de betingede rammer af Lov 409, så undrer det mig, at man ikke kan blive enige om dette forhandlingspunkt”.

I foråret var Jan Andreasen en af de markante fortalere for, at lærerne i København skulle have en lokalaftale, der sikrede ordentlige rammer. Selvom han flere gange brød med partilinjen, har han stædigt fastholdt, at det har været nødvendigt at sikre ro om folkeskolen.

”Jeg har sagt det før: Vi kaster en redningskrans ud til folkeskolerne, og det er vigtigt, at parterne sætter sig tilbage til forhandlingsbordet”. 

Jan Andreasen vil følge udviklingen tæt i den kommende periode og håber, at parterne finder hinanden i en god løsning, alle kan acceptere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.