Pensionisterne holdt hyggelig julefest

Københavns Lærerforenings pensionistafdeling havde torsdag 3. december deres årlige traditionsrige julefest i Falconer Centret på Frederiksberg. Et smukt luciakor fra Sankt Annæ Gymnasium fyldte den store sal med smukke toner og skabte ægte julestemning på en ellers grå decemberdag.

KLF | Af: Jan Klint 03. december 2015
Pigekoret fra SAG overraskede forsamlingen med deres smukke sange. Foto: Jan Klint
Pigekoret fra SAG overraskede forsamlingen med deres smukke sange. Foto: Jan Klint

Traditioner er til for at blive opretholdt, og det var naturligvis også tilfældet ved den årlige julefest for Københavns Lærerforenings pensionistafdeling. Ligesom i de forgangne mange år sang et smukt optog af Lucia-piger for de mere end 200 fremmødte pensionister fra foreningen.

Det var en helt særlig overraskelse for Dorrit Lungstrøm fra pensionisternes bestyrelse. Det var nemlig pigekoret fra Sankt Annæ Gymnasium – byens sangskole – som fremførte Luciaoptoget, og der synger Dorrits barnebarn med. Det var derfor en meget rørt bedstemor, der med tårer i øjnene takkede KLF’s bestyrelse for den smukke juleoverraskelse.

Ellen fra 7. klasse gik forrest som den fine Luciabrud, efterfulgt af et kor på 70 piger, der fyldte scenen ud i den flotte Falconersal med blandt andet ’Barn Jesus i en krybbe lå’ og ’Juletræet med sin pynt’ - imponerende dirigeret i flerstemmig sang af Clara Smedegaard.

Pensionistkoret kan også være med

At sangglæde ingen alder har, blev bevist af pensionisternes livsduelige og sangsprudlende kor. Fra scenen sang de af fuld hals en lettere omskrevet udgave af ’Såd’n var det ikke i 90’erne’ efterfulgt af en hjemmelavet udgave af ’You’re just in love’.

Dorrit Lungstrøm fra bestyrelsen fortalte fra talerstolen, hvordan arbejdet i bestyrelsen er tilrettelagt: 

”Vi er syv personer i bestyrelsen, og vi skelner ikke mellem bestyrelsesmedlemmer og suppleanter. Vi har et godt samarbejde og deles om opgaverne, da vi alle har vores liv ved siden af de fælles forpligtigelser”, forklarede hun.

Pensionisternes afdeling består af 1400 medlemmer, fortalte hun og konkluderede derpå; ”Det forpligter”. Hun opfordrede alle de tilstedeværende til at holde øje med foreningens hjemmeside, hvor pensionisterne har deres egen side med opslag om de forskellige aktiviteter, bestyrelsen arrangerer. I det kommende år vil der 5. marts være en tur i biografen Imperial, og meget snart vil der blive annonceret om en spændende forårstur til Krakow arrangeret af Vitus Rejser. Næste års pensionistkursus afholdes 9. – 10. maj på Frederiksdal Kursuscenter.

”Kom til vores formiddagsmøder hver tirsdag. Her hygger vi og spiser vores medbragte madpakker – det er lidt ligesom på et lærerværelse”, opfordrede Dorrit Lungstrøm videre.

En venlig tanke blev også sendt til Johs. Huus, der som tidligere formand for pensionisternes bestyrelse fik mange gode ting gennemført. Hertil klappede hele salen bekræftende.

En flot og indbydende julebuffet dannede rammen om mange hyggelige gensyn. Foto: Jan Klint
En flot og indbydende julebuffet dannede rammen om mange hyggelige gensyn. Foto: Jan Klint

Årets juletaler: Politichef takkede sine lærere

Tidligere politichef i København, Per Larsen, var årets juletaler. Han takkede forsamlingen for sine skoleår i 1950’erne på Bavnehøj i Sydhavn.

”Det var en fantastisk skoletid med mange gode oplevelser, kammerater og markante lærere – både til plus- og minussiden”, fortalte Per Larsen.

Dog havde han ikke haft megen glæde af gymnastiktimerne, som blev styret af klassens tysklærer, der fik hele flokken af drenge til næsten i samtlige timer at traske i takt til ’I alle de riger lande’.

”Derfor kunne jeg jo ikke noget springgymnastik, da jeg senere skulle til idrætsprøve på politiskolen – det havde nær kostet mig jobbet”.

Tidligere politichef Per Larsen gæstede julefesten og delte spændende anekdoter ud fra et langt liv. Foto: Jan Klint
Tidligere politichef Per Larsen gæstede julefesten og delte spændende anekdoter ud fra et langt liv. Foto: Jan Klint

Et langt liv i politietaten blev opsummeret med muntre nedslag i de mere end 43 år, hvor Per Larsen havde sin daglige gang på Politigården. I de senere år har Per Larsen kæmpet flere sværdslag med kræftsygdom, som har sat sine fysiske mærker på kroppen. Sygdommen havde dog ikke taget modet og livsglæden fra den gamle politichef, der i øvrigt betegnede sig selv som fuldmoden frem for gammel.

Siden han gik på pension, har han været aktiv i Center for sikker by og senest som formand for Børnerådet, der repræsenterer 1,2 millioner børn. Han sluttede sin juletale af med at citere Piet Hein: Husk at glemme bagateller, husk at nemme, hvad der gælder. Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det.

Julefesten blev festligt afsluttet med pensionisternes kor, som sammen med salen sang Københavner-marchen.

George ved klaveret mens alle sang med på 'Københavner-marchen'. Foto: Jan Klint
George ved klaveret mens alle sang med på 'Københavner-marchen'. Foto: Jan Klint

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jutta | 04. december 2015 KL. 07:43

Hej