På den anden side

'I øjeblikket er jeg om noget den ’skizofrene’ lærer. På den ene side er jeg ked af det på mine elevers vegne, på den anden side er jeg vred og tænker, at KL må tage ansvaret for dette – det er ikke min skyld.'

Synspunkt | Af: Thomas Roy 24. april 2013

Blandt lærere er modløsheden begyndt at brede sig. Det store spørgsmål der melder sig er – ”Hvad gør vi, når vi starter på arbejde igen?” Hvad sker der egentlig efter et indgreb eller en underskrift på KL’s krav? For det er vel de to muligheder, der efterhånden er tilbage.

Et regeringsindgreb eller de grædende knæ. Vi ved jo intet om, hvordan de kære politikere har tænkt sig at afslutte dette – eller gør vi?

Som klasselærer i 9. klasse er det ekstra frustrerende. Vi måtte aflyse den længe ventede lejrskole, og nu ved ingen, hvad der skal ske med elevernes afgangsprøver. Prøverne betyder reelt intet i forhold til deres videre planer, men for den enkelte elev betyder det meget.

I øjeblikket er jeg om noget den ’skizofrene’ lærer. På den ene side er jeg ked af det på mine elevers vegne, på den anden side er jeg vred og tænker, at KL må tage ansvaret for dette – det er ikke min skyld.

Når jeg så læser i nyhederne, at min skoleleder kan beordre mig til at arbejde over, når jeg kommer tilbage, ja, så føler jeg mig nærmest ydmyget. Kommuner og staten lockouter lærerne, sparer millioner af kroner, mens vi må tage lån for at betale vores regninger.

Herudover forventer de, at jeg vil arbejde det tabte ind igen, når jeg kommer tilbage. Det er muligt for skolelederne – der ifølge KL ikke har nogen ledelsesret(!) – at pålægge mig overarbejde.

Det er det dilemma vi lærere står i. Vi har aktioneret og erklæret, at ’vi vil undervise’, hvorfor vil vi så ikke arbejde ekstra for eksempelvis at føre vores elever til eksamen og læse de tabte timer?

Det kan muligvis rette lidt op på privatøkonomien, men det vil bestemt være med blandede følelser!

Eleverne skulle 17. april have trukket fordybelsesspørgsmål til danskeksamen. De skulle på nuværende tidspunkt være godt i gang med deres engelskdispositioner. Det er de ikke!

Jeg håber, de ansvarlige politikere og embedsmænd viser eleverne den anstændighed at aflyse deres afgangsprøver.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.