Oplev fem-stjernet luksus i Lissabon

Københavns Kommunes Feriefond åbner i uge 4 endnu en skøn lejlighed i en europæisk storby, men denne gang som noget nyt en fem-stjernet hotellejlighed. Vi har købt en lejlighed i et renoveret palacio fra 1500-tallet i den spændende og livlige bydel Bairro Alto midt i byens ældre del.

| Af: Jan Trojaborg 10. januar 2018

Det smukt indrettede hotel har døgnåben reception – hvor man henter og afleverer nøglen til lejligheden – caféer og restaurant på toppen med storslået udsigt ud over byen og Tejofloden med den livlige havn. I kælderen er der fitness, wellness-center og parkering. Som ejer får vi 10 %´s rabat. Der bliver daglig rengøring med forsyning af rent linned og håndklæder.

Den smukt indrettede lejlighed 1A på 1. sal har stor stue med sovesofa i sammenhæng med velindrettet køkken. En gang fører til 2 lækre badeværelser på den ene side og to smukke soveværelser med dobbeltsenge på den anden side.

De syv høje i Lissabon

Lissabon er en spændende og helt speciel by bygget på syv høje, der virkelig er både høje og stejle. Her skrumpler gamle charmerende sporvogne gennem byens smalle gader på tværs af byen, hvor borgen Castelo Sao Jorge knejser i den ældste bydel Alfama. Den var den eneste del af byen, der overlevede det katastrofale jordskælv i 1755, hvor over 90.000 mennesker døde, og 90 % af husene blev lagt i grus. Portugal har været en stor søfartsnation, hvilket afspejles både i byen og særligt i havnen. Her er der gode udflugtsmuligheder med diverse både, hvor man for eksempel kan sejle over til Almada på sydsiden af floden, hvor der er nogle dejlige restauranter. Byens to vartegn er de imponerende broer over Tejo-floden.

Placa Comércio midt i byen ned mod havnen er en af Europas største pladser, hvor kaptajn Maia i 1974 rullede ind med en håndfuld tanks. Det endte imidlertid fredeligt, da de regeringstro soldater overgav sig, og på en anden vigtig plads Rossio satte blomsterkonerne nelliker i geværløbene, hvorfor omvæltningen fik navnet Nellikerevolutionen, og diktatoren Gaetano så kunne afsættes.

Hvis man er til det, kan tyrefægterarenaen anbefales, idet toreadoren i den portugisiske udgave rider på meget elegante lucitano-heste, og tyren ikke dør i arenaen. Der er også mulighed for at se fodbold på højt plan, da byen huser både Benfica og Sporting. Desuden har man Europas største akvarium.

Jeronimusklostret er en stor attraktion lige som Belemtårnet 7 km fra centrum. Her ligger også det noget oversete, meget fine museum for moderne kunst, Berardo.

Se fotogalleri fra lejligheden, hotellets restaurant og kvarteret:

Lidt for enhver smag

Lissabon byder på mange dejlige restauranter, spillesteder med den populære fado-musik, spændende markeder, god shopping og mulighed for dejlige udflugter. Den prominente badeby Cascais med gode strande kan nås med tog, lige som det er værd fra togstationen Rossio nær lejligheden at tage en 40 minutters tur til Sintra, der rummer fantastiske paladser.

Ud over sporvognene er der mange busruter, fire metrolinjer og taxaer, hvis priser ligger betydeligt under de københavnske. Det koster under 20 euro at komme fra lufthavnen til lejligheden.

Der er udmærkede flyforbindelser med det portugisiske flyselskab TAP og med Norwegian.

Lejen kommer til at ligge på 7.300 kr./uge i højsæsonen og 5.600 kr. resten af året. Dagspriserne kan ses på Feriefondens hjemmeside: kkferiefond.bookhus.dk. Se i øvrigt de mange andre spændende destinationer i både ind- og udland.

Pensionister og efterlønnere kan også leje Feriefondens lejligheder og sommerhuse – dog uden for højsæsonen og kan først booke otte uger, inden lejeperioden begynder.

Denne informationsartikel er skrevet af Jan Trojaborg, der er formand for Københavns Kommunes Feriefond.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.