Ny skoleleder på Vanløse og Hyltebjerg skoler

I næsten royal stil blev skoleleder Kaj Klint Pedersen fredag morgen kørt i åben vogn fra sit hjem på Frederiksberg til de to Vanløse skoler, hvor han siden 1. august har været ny skoleleder. Der venter en kæmpe opgave for den nye leder, som sammen med personale, forældre og elever skal stå for sammenlægningen af skolerne.

Hen over kommunegrænsen fra sit hjem på Frederiksberg og ned langs Ålekistevej, hvor 1200 skoleelever og lærere stod opstillet i en smuk flagallé, kom Kaj Klint Pedersen kørende i en åben cykeltaxi. Ved Lønstrupvej, der ligger mellem de to skoler og nu rummer et fælles bevægelses- og legeområde, kaldet Genvejen, fik han tildelt en kaptajnshat af de to formænd for elevrådene. Samtidig overdrog de styringen af skolerne til den nye skolekaptajn.

Ny skole nyt navn

Kaj Klint Pedersen sammen med et mindre udsnit af de 1200 elever på Hyltebjerg og Vanløse skoler. Selfie: Kaj Klint Pedersen.

Kaj Klint Pedersen kvitterede for den flotte og overvældende modtagelse. I sin tale til eleverne fortalte han, at han glæder sig til at komme på besøg i klasserne og lære eleverne at kende.

I den kommende periode skal der ske mange ting på de to skoler, og han lod eleverne vide, at de vil blive inddraget i processen. Den nye store skole skal have et fælles navn, og det vil eleverne også få indflydelse på, lovede han.

Afslutningsvis - og i medievant stil - tog den nye skoleleder en selfie med eleverne, og så blev der delt is ud til samtlige elever – hvilket var tiltrængt på den varme sommerdag, hvor temperaturen nåede de 30 grader.

Store forventninger fra alle kanter

Eftermiddagen bød på en officiel indsættelse for personale, ledere, forvaltning, naboskoler og samarbejdspartnere. Områdeleder Anna-Belinda Fosdal indledte talerækken, efter det velspillende lærerband havde varmet selskabet op.

Anna-Belinda Fosdal fortalte, at Kaj Klint Pedersen var vendt hjem til København, hvor han tidligere har været lærer på Vigerslev Allés Skole. Han har også været souschef på Tinderhøj Skole i Rødovre, før han blev skoleleder på Lyngholmskolen i Furesø, der også er en tidligere sammenlagt skole.

Der venter en stor og vanskelig opgave med sammenlægningen af skolerne, men områdelederen forsikrede, at hun har stor tiltro til Kaj Klint Pedersen, som med sin grundighed og refleksioner er den rette til opgaven.

Der blev også budt velkommen fra formændene for skolebestyrelserne, der begge så frem til samarbejdet og understregede, at de er sikre på, at Kaj vil holde fokus på det, skolerne drejer sig om – eleverne.

De to tillidsrepræsentanter, Ann-Louise Fischer Kristensen og Charlotte Forsberg, gav ligeledes udtryk for, at de ser frem til det kommende samarbejde og begge håber, at den nye leder vil sørge for, at der bliver holdt nogle ordentlige fester og eventuelt en tur til Berlin. De kunne begge konstatere, at Kaj Klint Pedersen er en særdeles travl leder, da han på sin Facebookprofil stadigvæk står som skoleleder i Furesø. 

Skolesammenlægning er en megaholdsport

I sin tale til de fremmødte fortalte Kaj Klint Pedersen, at han var taknemmelig for at have fået jobbet, og at han var ydmyg over for opgaven. Efter de første fire uger i arbejdstøjet kunne han konstatere, at der er mange dygtige mennesker omkring ham.

Den store opgave, der ligger i en skolefusion, er ikke en enmandsopgave, forklarede han og roste de mange medarbejdere og ledelseskolleger, han allerede har nået at arbejde sammen med. De var alle med til at gøre ham fortrøstningsfuld og sikker på, at fusionen bliver en succes:

”At skabe gode skoler kræver gode fællesskaber – at skabe en succesrig fusion er en megaholdsport,” sluttede Kaj Klint Pedersen sin tale og udråbte herefter et firefoldigt hurra for den kommende skole.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Jan Trojaborg | 29. august 2016 KL. 18:44

Velkommen hjem til København, Kaj og tillykke med det spændende og ansvarstyngende job. Det skal du helt sikkert klare med de erfaringer, du har med dig. At du definerer opgaven som en megaholdsport lover godt. God arbejdslyst!