Ny skoleleder på Kirkebjerg

Kirkebjerg Skole har med sine 73 år formentlig Danmarksrekorden i morgensang. Den tradition vil den nye leder Max Ulrich Larsen fastholde.

Skole | Af: Jan Trojaborg 17. maj 2015
Max Ulrich Larsen er ny skoleleder på Kirkebjerg Skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg
Max Ulrich Larsen er ny skoleleder på Kirkebjerg Skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg

Kirkebjerg Skole har en flot aula, der med plads til 800 elever har været vidne til daglig morgensang siden skolens start i 1942. Den gamle hovedbygning med etagernes svalegange skal helhedsrenoveres efter sommerferien, hvilket i høj grad er tiltrængt. Så flytter alle over i de nye flotte bygninger bygget på det tidligere store udeareal ´Marken´. Souschef Gitte Svendsen sagde i sin tale, at skolen nok indskriver sig i Guinness Rekordbog med 8 års ombygning med dertil hørende byggerod.

København er kendt for sine traditionsbundne skolelederindsættelser. 12. maj fulgte i store træk recepten, dog var der ét særtræk, nemlig romkugler på delikatessebordet til de mange gæster og skolens personale. Det skyldtes, at Max Ulrich Larsen har en svaghed for de runde kugler, der også prægede hans nylige afsked fra souschefposten på Tove Ditlevsens Skole. Denne skoles leder Hanne Reppien havde udtrykt ærgrelse over, at skolen ikke længere får lov til at nyde gavn af Max´ mange evner, men gav ham sine bedste anbefalinger, fortalte områdechef Anna-Belinda Fosdal, der var første taler. Hun ønskede den fantastiske skole tillykke med den nye leder, der er en dygtig lærer med en fortid som TR, en dygtig kommunikator og et pædagogisk fyrtårn med et stærkt fokus på børns læring. 

Her sætter man ikke sit lys under en skæppe

Vi har verdens bedste lærerband og hele to croonere, fastslog Gitte Svendsen, hvilket forsamlingen desværre ikke fik nogen prøver på. ”Vi har lærere, der kan utrolig mange ting, og vores fester er bestemt ikke kedelige. Vi har mange traditioner, blandt andet at eleverne klappes ind på skolen lige som Max Ulrich blev det, og 9. klasserne klappes ud”, berettede souschefen.

På facebook kan jeg se, at du er glad for fest, solbriller, ferier i Italien og at være klædt i sort, indledte skolebestyrelsesformand Kenneth Wolstrup sin velkomsttale til den nyslåede skoleleder, der var i sort tøj. ”Du tænker i nye baner, på nye undervisningsmetoder og -miljøer, hvilket vi sætter meget pris på, du er diskussionslysten og har dine tydelige holdninger”, sluttede formanden sit tillykke til Max.

Vi har en skole med det hele, søde børn og et fantastisk personale og mange rutiner og traditioner fortalte den nyvalgte tillidsrepræsentant Camilla Reuther. ”Max, det bliver din opgave at finde balancen mellem at fastholde vores gode ting og turde ny udvikling. Det er en svær tid med mange store opgaver. Du er ikke en enmandshær, men vi er et fællesskab, hvor vi løfter i flok, for her på skolen har vi et godt samarbejde”, fastslog Camilla, der høstede et stort bifald især fra de mange fremmødte ansatte.

TR Camilla Reuther bød Max Ulrich Larsen velkommen til Kirkebjerg Skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg
TR Camilla Reuther bød Max Ulrich Larsen velkommen til Kirkebjerg Skole. Mobilfoto: Jan Trojaborg

Ledelse gør man via andre

”Tak for modtagelsen, det var en god mandag, hvor jeg blev klappet ind gennem en flagallé”, sagde Max Ulrich Larsen. ”Jeg har nydt de mange smil, glimtet i øjnene her på denne skole hvor der er højt til loftet. Der er plads til forskellighed blandt personale og børn. Jeg repræsenterer jer, og vi skal udvikle os sammen, lave handleplaner der sætter ord på dét, vi laver. Man opnår ikke kvalitet ved at dokumentere noget, men ved at lave god undervisning”, sluttede den nye skoleleder sin tak for velkomsten og de mange smukke ord. I mellemtiden var romkuglerne forsvundet som dug for solen, og alle gik hver til sit efter en hyggelig eftermiddag i Vanløse.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.