Ny leder på AFS får massekrammer

Torben Højman Jensen fik fredag 20. februar en varm velkomst som ny skoleleder på Amager Fælled Skole af både børn og voksne.

Nyhed | Af: Jan Trojaborg 22. februar 2015
En af dagens mange prøvelser for den nye skoleleder
Fotograf: Birgit Maia Drewsen

Dét at blive skoleleder i Københavns Kommune bliver fejret på helt særlig vis. Hver skole gør det på sin måde, der udtrykker skolens særlige kultur. Derfor er det altid en oplevelse at deltage i som gæst, hvilket er mit privilegium som formand for KLF, og det er blevet til mange dejlige oplevelser gennem mere end 20 år.

Torben Jensen deltog i tre seancer om formiddagen med eleverne, der bød på sange, quiz, stafetløb med bøger på hovedet, haikudigte, Gæt og Grimasser, femkamp og en tur i kongestol. Og så en massekrammer. Der er ingen tvivl om, at alle elever nu véd, hvem den nye skoleleder er, og at han er god til basket og en imødekommende person med let til latter. Alle vil huske denne dag, sikkert også fordi den sluttede med is fra HjemIs-vognen til alle elever i skolegården.

Fest- og glædeplan

Skolen har ikke alene en sorg- og kriseplan, men også en fest- og glædeplan, og det mærkedes tydeligt med den store præcision og omtanke, arrangementet for de voksne blev afviklet med. Amager Fælled er begunstiget med sin madskole og nogle dygtige og ivrige elever i køkkenet sikkert ført frem af kok Sebastian Ross, der med sit team med chefkok Katrine Anker Møller i spidsen, vandt kommunens madspris, diskede op med en række lækkerier, så madkøen var hurtigt lang.

Adm. direktør Else Sommer bød Bo velkommen til superspændende Københavns Kommune med dens virvar af initiativer, som stadig kan overraske selv en direktør med stort overblik. Hun lagde vægt på Torbens  personlige kvalifikationer som at være lydhør, ordentlig, bidragende, tillidsfuld og tolerant. Med den tilføjelse, at han er intolerant over for uhensigtsmæssigheder, der skader fællesskabet. Når bevægelse nu er kommet på reformens dagsorden, er det ikke så dårligt for en skole at få en tidligere landstræner i basketball som chef.

Et smukt bagtæppe

Skolebestyrelsesformand Martin Wehding udtrykte, at det var en stor forløsning at få Torben som ny leder. Martin var særlig glad for, at bagtæppet, som Torben har formuleret det, er skolens historie, dens værdier og følelser og nærvær. For AFS´ vision er at være udadvendt og at ville lokalsamfundet. Han sluttede med et ´Tillykke til os alle sammen´ – det topengagerende personale og de ditto forældre og elever.

”At du er børnenes leder, står helt klart efter i dag”, fastslog souschef Make Raahauge. ”Du praler ikke af din viden, men du reflekterer og overvejer med værdighed, og du er enorm god til processer og handlingsplaner”, fortalte hun og var meget glad for de første 8 ugers samarbejde, der tegner godt for fremtiden.

Indsættelsers liturgi

Med til traditionen for skolelederindsættelser er en række taler i et fastlagt mønster. I henhold til dette var turen kommet til formanden for skoleledernes Team Amager Torben Vorstrup. ”Du kommer med 7 års ledererfaringer fra Høje-Taastrup, hvor du også har siddet i lokalbestyrelsen for skolelederne. Du er aktiv og sidder også i en række bestyrelser, som du kan bidrage med i vores kreds. Vi glæder os til samarbejdet og hjertelig velkommen”, sluttede inspektøren fra Lergravsparkens Skole.

”Vi har savnet en leder”, indledte TR Morten Fromm sin tale, ”og så bor du tilmed på Øen, det er et vigtigt fortrin. ”Du er den helt rigtige mand på denne udviklingsorienterede skole, og vi glæder os sindssygt meget til samarbejdet”, afsluttede tillidsmanden, der også var konferencier og håndterede guitaren til en række dejlige fællessange.

Man kan ikke give en vennetjeneste for tidligt

Festens midtpunkt Torben Jensen afsluttede med dette citat fra Peter Plys og fabulerede over sine oplevelser de første 8 uger på skolen og dermed hvilke betydninger ottetallet har. ”Jeg glæder mig til at forme nye visioner for skolen sammen med jer”, afsluttede den nye skoleleder sin tale, der sluttede med en varm tak for en overvældende og skøn dag.

Løjerne var dog ikke forbi, oplyste adm. chef Merete Jensen med skyldig tak for alle de medvirkendes indsats, for baren var åben og senere ville menuen stå på chili con carne. Sandelig en ægte madskole.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.