Det er sjældent, at en skoleleder har en fortid som bioanalytiker. Men det har Højdevangens nye leder Gertrud K. Petersson. Læs Jan Trojaborgs beretning fra indsættelsen på Amager.

Det er sjældent, at en skoleleder har en fortid som bioanalytiker. Men det har Højdevangens nye leder Gertrud K. Petersson, og det bragte dir. Steen Kildesgaard på bane i sin velkomsttale 28. april. ”Hvis man betragter Københavns Kommune som en organisme, er det vældigt nyttigt at have stærke analytiske evner. Og dét har du ud over at være faglig dygtig, handlekraftig og samtidig samlende.” Han fortalte også, at alle øjnes hviler på Gertrud, fordi hun nu er leder af skolevæsnets eneste overbygningsskole med fire ´linjer´ og én mere efter sommerferien. Eleverne starter i 7. klasse og kommer typisk fra fødeskolerne Gerbrand, Dyveke og Sundbyøster. 

MED-udvalget bød velkommen

Med budskabet om at samarbejdet mellem ledelse og personale er en tradition på skolen, bød udvalgets fire medlemmer velkommen i én tale. TR Lena Sø Rocha fortalte, at lærerne var blevet rusket godt igennem de seneste år med hele 4-skoleprojektet, reform, arbejdstidslov og ombygning oven i hatten. Lærergruppen er engageret, har vilje til udvikling og nærer tillid til ledelsen og håber nu på roligere vejrlig. Medarbejderrepræsentant Jan Glifberg fortalte, at man på skolen gør sig umage og hjælper hinanden, mens TR-suppl. Filip Nikolaisen med bioanalytikeren in mente nævnte Forståelsespapiret med de 15 OK-punkter svarende til pH-skalaens 15 værdier. Solveig Türck rundede af med historisk reference til skolens ibrugtagen i 1930, hvor den var moderne med udluftning, fokus på hygiejne og med forståelse for lysets betydning med store vinduer mod syd. Nu er der nye krav med en skole med unge teenagere, som hun mente, at skolen nok skal klare.

Mod og tro

Det er dejligt, at det er den slags mennesker, der har ansvar for vores børns uddannelse, fastslog skolebestyrelsesformand Lotte Isager. Baggrunden var et forældremøde aftenen inden, hvor lærerne og den nye leder formåede både at lytte til og begrunde over for forældregruppen, at tre 5. klasser skulle slås sammen til to på en meget fin måde. Med henvisning til en berømt tale, ´The man in the Arena´, af den amerikanske præsident Theodore Roosevelt, er kvalitet i en befolkning at være aktiv, at gøre noget, ikke bare at være kritisk, men kæmpe tappert og entusiastisk. ´At flytte røven selv´ som hun sagde, det hedder på jysk. ”Og det gør man her på skolen”, sluttede bestyrelsesformanden.

Flotte musikalske indslag

Både før, under og efter spillede Personalebandet dejlige sange med smukke duetter af Marie Bastrup og musiklærer Matias Morales i front med tre mands solid backing. Det skabte en fin stemning mellem talerne.

SL Torben Vorstrup bød på SKK´s vegne velkommen til foreningen, Team Amager og landets største skolelederkreds.

SL Torben Vorstrup bød på SKK´s vegne velkommen til foreningen, Team Amager og landets største skolelederkreds.

Lærerne har fået lektier for. De skal læse teori inden Sommeruni, og det syntes souschef og afdelingsleder Brian Frandsen er en god idé. For dygtighed og dét at lykkes med undervisningen skaber trivsel. Han roste Gertrud Peterssons ledelsestilgang, der er elevcentreret, fordi det giver nyt syn, nyt liv og dermed skaber ny energi.

Find verdensmesteren i hvert barn

Den nyudnævnte skoleleder sluttede med budskabet, at det er hendes opgave at få skolen til at kunne finde verdensmesteren i hvert eneste barn for at kunne udvikle alle bedst muligt. Gertrud var overvældet over den hjertelige velkomst fra alle sider og den fantastiske oplevelse at blive modtaget af alle elever langs Irlandsvej. ”Sammen skal vi skrive en fortælling og skabe en af Københavns bedste arbejdspladser.” Dermed afsluttede den nye leder med en PD i ledelse i bagagen og erfaring både som souschef og skoleleder den hyggelige indsættelse.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.