Måske vi skulle tage den lidt med ro?

Lov 409 og den kommende folkeskolereform er vilkårene, vi skal arbejde under. Desværre nogle vilkår vi som lærere ingen andel har i. For elevernes skyld håber jeg, at al min skepsis om de kommende år bliver gjort til skamme!

Synspunkt | Af: Thomas Roy Larsen 13. november 2013

 

Vi står midt i store forandringer i folkeskolen. Vi er pressede på vores stolthed og faglighed, vi er kede af forårets oplevelser og vi tvinges til at samarbejde om en ukendt fremtid. En fremtid som mange ikke kan se sig selv i.

Lov 409 og den kommende folkeskolereform er vilkårene, vi skal arbejde under. Desværre nogle vilkår vi som lærere ingen andel har i. For elevernes skyld håber jeg, at al min skepsis om de kommende år bliver gjort til skamme!

Forberedelserne til august 2014 brager af sted ude på skolerne. Mange lærerværelser opfordres til at forholde sig til, hvordan skolernes hverdag skal se ud og fungere næste skoleår. I mange områder i byen er det tydeligt, at skolelederne kører frem efter den samme plan. Måske vi skulle tage den lidt med ro?

For mig selv - og sikkert mange andre - er det underligt at skulle diskutere noget, der stadigvæk er under behandling. Skolereformen er ikke vedtaget, men højest sandsynligt forhandlet på plads. Måske trædes der vande på Borgen, så partierne ikke rammes hårdere end nødvendigt på tirsdag?

Man kan undre sig over, om forvaltningen virkelig er uvidende om fremtiden - budget 2014 viser noget andet - eller om de tror, at vi er naive og dumme?

 Ønsker de lige som sidst, at vi skal bringe en masse forslag på bordet, så de senere kan komme med et "balanceret" indgreb? Eller søger de rent faktisk efter gode ideer og input fra vores side? Vi må håbe og tro på det sidste.

I et interview på foreningens hjemmeside sidestiller Frank Jensen tillid med decentralisering. Det kan man da kalde, at sende aben videre til skolelederne. Jeg gad godt se den skoleleder, der som ene mand/kvinde stiller sig op imod forvaltningen. Viser tilliden til sine medarbejdere og indgår en anderledes aftale end den af forvaltningen ønskede.

Jeg har personligt ikke meget til overs for politikere og embedsmænd, der sælger besparelser som kvalitetsløft. For mig ville "den nødvendige politik" være mere reel, hvis den blev præsenteret, som det den er - endnu en spareøvelse!

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Thomas Roy Larsen | 27. november 2013 KL. 22:33

Skal bare se om funktionen fungerer ;-)