Klar besked til politikerne: I kan og skal gøre noget!

Under mottoet 'Byg stærke børn – skab gode institutioner' mødte 200 forældre op 18. januar i en kold Nørrebrohal, hvor Københavns Forældreorganisation havde indkaldt til stormøde.

KLF | Af: Jan Trojaborg 19. januar 2016
Foto: Jan Trojaborg
Foto: Jan Trojaborg

Formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, deltog mandag aften i KFO's stormøde i Nørrebrohallen og bringer her sin beretning fra arrangementet.

De deprimerende udsigter til kolossale nedskæringer på Budget '17 i Københavns Kommune var anledningen. Formand for Københavns Forældreorganisation, KFO, Julie Kyndesgaard appellerede kraftigt til de fremmødte politikere om at lytte til børnenes verden. "Tænk, hvor der i 1986 var 8 børn til en voksen i en børnehave, var der i 2011 12 børn – og siden er det blevet mere grelt", fortalte hun. Derfor er udsigterne til en 10%´s beskæring af budgetterne over de kommende fire år skræmmende og sikkerhedsmæssigt uforsvarligt, tilføjede Julie. Modsat kan højkvalitets institutioner skabe et godt børneliv, hvorfor hun opfordrede de fremmødte forældre til at blive aktive og være med til også at lægge pres på KL og politikerne på Christiansborg.

Pas på fremtiden – børnene

Skrækscenariet er, at der skal skæres 8 lærere på skolerne, hvor lærerne i forvejen løber alt for hurtigt, fortalte Jens Thorsen, formand for Skole & Forældre, København. ”Folkeskolereformen kræver investeringer, det ser vi ikke meget til. I stedet deler regeringen gaver ud til deres sponsorer. Det må vi gøre noget ved”, slog Thorsen fast. ”Og det kan man gøre noget ved. Der er ikke tale om naturlove, men om politiske beslutninger, der kan og skal laves om”.

Dialogen er vigtig

Så var det tid til et større plancheshow med borgmester Pia Allerslev ved roret. Hun gennemgik de hårde økonomiske betingelser, der dels skyldes regeringens ´omprioriteringsbidrag´ (se Trojaborgs Blog), og dels skyldes kommunens interne omstilling. Hun forklarede, at politikerne ikke har lagt sig fast på, hvor præcist der skal skæres. Men at der skal skæres er en bunden opgave, forklarede hun de fremmødte forældre, hvis humør ikke ligefrem blev peppet op af bormesterens dystre tale. ”Det er svært, meget svært, men dialogen er vigtig, så jeg hører meget gerne fra jer. Skriv på min facebook profil eller skriv til min mail: borgmester@buf.kk.dk så får I svar, og så tager jeg jeres synspunkter med i drøftelserne”, sluttede Pia Allerslev, inden hun hastede til næste møde.

Skriv under

”Jeg har oprettet underskriftindsamlingen 'Nej til milliardnedskæring på Børn- og Ungeområdet i København'”, fortalte en fortørnet forælder, Asger Toft Johansen, som kraftigt opfordrede alle til at skrive under og huske at dele den på de sociale medier.

Til slut fortalte KFO's næstformand Anahita Malakins om alle de muligheder, der er for at være aktiv imod de truende nedskæringer, at aktionere, at melde sig til en kampagnegruppe, lave kædesms´er og meget andet.

I februar indkalder Skole & Forældre og KLF til et tilsvarende møde for at være med til at skabe et pres på både politikerne på Christiansborg og på Rådhuset for at stoppe besparelserne på kernevelfærden.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.