Kejserens nye klæder og folkeskolen

'I dagens Danmark har vi politikere, der i flere år har skåret ned på de offentlige velfærdsinstitutioner, og ganske som kejseren bliver de ved med at skære ned, på trods af at det helt åbenlyst er ødelæggende, for de vil ikke være uduelige og dumme, som ”nedskæringsrådgiverne” siger.'

Synspunkt | Af: Kjell Nilsson 06. august 2015

I H.C. Andersens eventyr Kejserens nye klæder bruger den pyntesyge kejser sine penge på tøj, og helt galt går det som bekendt, da de to bedragere kommer og bilder kejseren og hans embedsmænd ind, at det dyre stof, de syer med, ikke kan ses af mennesker, som ikke duer til deres embede. Kejseren lader som om, han kan se stoffet, for han vil ikke være uduelig og dum. Han går endda gennem byen med det usynlige tøj på. Først da det lille barn råber: ”Men han har jo ikke noget på”, er det lige ved at gå galt. Folket begynder også at råbe op, men kejseren og embedsmændene fortsætter processionen, og eventyret slutter.

I dagens Danmark har vi politikere, der i flere år har skåret ned på de offentlige velfærdsinstitutioner, og ganske som kejseren bliver de ved med at skære ned, på trods af at det helt åbenlyst er ødelæggende, for de vil ikke være uduelige og dumme, som ”nedskæringsrådgiverne” siger. Nedskæringerne har bl.a. ramt politiet, der dårligt kan hjælpe butiksdrivende mod ballademagere og borgere, der har haft indbrud i deres hjem. Folkeskolen er så hårdt ramt, at befolkningen er begyndt at sende deres børn på private sommerskoler, fordi børnene ikke kan få den støtte og hjælp, de har brug for i den offentlige skole. Nye nedskæringer på kommunernes budgetter er lige vedtaget af et næsten enigt folketing. Men hov - måske kan eventyret få en lykkeligere slutning, for nu har justitsminister Søren Pind sagt, at der skal skaffes penge til politiet, og borgmester Anna Mee Allerslev har sagt, at der skal penge til vikarer på de københavnske folkeskoler. Nu mangler vi lige, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby deklamerer, at 6.524 nedlagte danske lærerstillinger er alt for mange, og at overborgmester Frank Jensen tør stå frem og sige, at folkeskolen skal have rigtigt tøj på. Så kan det nye skoleår begynde bedre, end eventyret sluttede.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.