Kandidat til Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse: Kjell Nilsson

Bestyrelsesmedlem Kjell Nilsson genopstiller til hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening. I den anledning er der skruet op for mixeren i studiet hos KLFnet.dk. Hør, hvilke initiativer Kjell Nilsson har arbejdet med i sin periode som hovedstyrelsesmedlem og få hans bud på, hvordan DLF skal tackle fremtiden.

Nyhed | Af: Jan Klint/Torben Kloster 19. november 2019

Du kan også lytte til podcasten via din podcast-app. Søg efter 'Københavns Lærerforening' (Bemærk, at Apple for tiden er flere dage om at lægge nye podcasts i deres app.) Du kan fx lytte til podcasten via Spotify.

Han mener selv, han var med til at stoppe omprioriteringsbidraget og på den måde sænke tempoet på nedskæringer i folkeskolen. 

Kjell Nilson, nuværende medlem af Hovedstyrelsen og bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening, er i denne podcast i studiet hos Jan Klint, forud for sin genopstilling til Hovedstyrelsen.

Han køber ikke, at Danmark ikke har råd til offentlig velfærd:

“Vi skal sætte os fri af den tanke, at vi er underlagt KL. Hvis vi laver en overenskomst, får vi nogle arbejdsvilkår, så vi kan udfolde vores profession bedre.”

Han stiller spørgsmålstegn ved, om evige nedskæringer er den rette vej at gå for et rigt samfund som Danmark. Med det i baghovedet at der kommer flere privatskoler, fravalget af folkeskolen stiger, og der er færre uddannede lærere på skolerne.

Kjell Nilsson var i øvrigt den eneste i Hovedstyrelsen, der anbefalede et nej til overenskomstforliget i 2018. 

Hør hele interviewet heover.

Valget til Hovedstyrelsen i DLF afvikles fra 21. november til 3. december. Du modtager senest 21. november mail med link til afstemningen.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.