Kandidat til Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse: Katrine Fylking

Lærer og bestyrelsesmedlem Katrine Fylking er blandt de tre københavnske kandidater til Danmark Lærerforenings hovedstyrelse. KLFnet.dk har haft Katrine Fylking i studiet til en snak om hendes fagpolitiske holdninger og hendes syn på de kampe, som lærerne skal tage i de kommende år.

Nyhed | Af: Jan Klint/Torben Kloster 19. november 2019

Du kan også lytte til podcasten via din podcast-app. Søg efter 'Københavns Lærerforening' (Bemærk, at Apple for tiden er flere dage om at lægge nye podcasts i deres app.) Du kan fx lytte til podcasten via Spotify.

"Det skal ikke være målet, der styrer undervisningen - det skal være lærerne og eleverne." 

Det mener bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening Katrine Fylking, der i denne podcast er i studiet hos Jan Klint, forud for sit kandidatur til Hovedstyrelsen. 

Hun stiller op til valget, fordi hun vil bekæmpe overstyring i skolerne. Med overstyring mener hun projekter, der lægges ned over skolerne samt al den taldata, som lærerne skal hive ud. Det påvirker undervisningen i klassen, og det skal lærerne ikke finde sig i.

Desuden vil hun gå i kødet på begrebet “målstyret undervisning”, for som hun siger: “Man kan næsten høre det, når man hører ordene ‘mål’ og ‘styring’. At man udefra tænker, at man skal styre undervisningen hen til et bestemt mål. Det skaber en enormt fattig skole.”

Hun mener, lærerne skal have albuerne ude for at vise, at de har brug for et professionelt råderum for at lykkes med deres arbejde. 

Du kan høre hele interviewet med Katrine Fylking herunder

Valget til Hovedstyrelsen i DLF afvikles fra 21. november til 3. december. Du modtager senest 21. november mail med link til afstemningen.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.