Kære borgmester!

Nu fik jeg ikke mulighed for at komme med denne kommentar på gårsdagens ordinære TR-møde i Københavns Lærerforening. Der var mange om buddet, og dine svar var lange. Så derfor får du min kommentar her.

Debat | Af: Thomas Roy Larsen 06. april 2018

Kære Jesper Christensen! Jeg er hamrende træt af at høre lokalpolitikere sige, at ”Vi kan ikke finde nye penge”. Det er jeg fuldstændig klar over. Det kræver at KL (kommunerne) i samlet flok står sammen om at kræve en udvidet ramme ved forhandlingerne om de kommunale budgetter med finansministeren. Det har I - af gud ved hvilken grund - åbenbart ikke behov for.

I skal finde nye penge! Kan I ikke det, så skal I kalde en spade for en spade og stå ved, at der er konstante forringelser på samtlige velfærdsområder. Stå ved at der forsvinder penge fra velfærden i København – hvert eneste år. 

Alle nye kommunale tiltag fremlægges som ”effektive forbedringer”. I glemmer vist, at vi i vores lokalaftale om arbejdstid i København har aftalt – eksempelvis i §3, stk. 11, at ”Ledelsen drøfter eventuelle justeringer af opgaver/prioriteringer med den enkelte lærer, samt eventuelle konsekvenser heraf, herunder i forhold til behovet for forberedelse.”

Med andre ord skal nye opgaver medføre, at andre opgaver bliver reduceret eller fjernet. Dette sker overhovedet ikke – det er bare en af mange hindringer på vejen.

Borgmesteren glemmer vist, at den københavnske folkeskole lever på medarbejdernes nåde. Vi viser os fra vores bedste udadtil, men knokler os selv halvt ihjel på de indre linjer. Som en kollega sagde til mig i går – ”Nu vil jeg gå op og improvisere – igen!”

Jeg lyttede også med stor interesse til dine ideer om vidensdeling skolerne imellem. Det må være vejen frem – mener du. Jesper, du skal være klar over, at jeg i dette skoleår ikke en gang har tid til at mødes fysisk med min makker i klassen – eller for den sags skyld andre kollegaer. Vi mødes til et ugentligt teammøde. Det går med orientering fra ledelsen og logistik ift. kommende opgaver – ikke konkret fælles forberedelse.

I skal finde ”nye penge” – alternativt skal I lade os prioritere lokalt på skolerne. Vi har ikke tid til alt det gøgl, der ”opfindes” i Hans Nansens Gård!

Du kunne eksempelvis starte med at gøre brugen af MeeBook frivillig. Så kunne du spare en række konsulenter, superbrugere og licenser væk – bare for at nævne et område!

Thomas Roy Larsen er kandidat ved det kommende bestyrelsesvalg i Københavns Lærerforening.

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk. 

 

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.