Jelved: Jeg støtter lærerne!

Forhandlingssammenbruddet i København er også nået til Christiansborg, hvor tidligere minister og nuværende skoleordfører Marianne Jelved (R) opfordrer til at lade fornuften råde i København.

Nyhed | Af: Jan Klint Poulsen 20. september 2016
Marianne Jelved (R). Foto: Steen Brogaard
Marianne Jelved (R). Foto: Steen Brogaard

De Radikales Marianne Jelved er ærgerlig over, at forhandlingsparterne i København ikke er nået frem til en fælles enighed om, hvordan lærernes mulighed for fleksibilitet skal udmøntes:

”Jeg støtter virkelig, at der bliver en aftale og dermed en forståelse af en fleksibilitet i forbindelse med lærernes forberedelse og efterbehandling af undervisningen i Københavns Kommune”.

Marianne Jelved er selv uddannet lærer og ved derfor, hvad det kræver, når undervisningen skal lykkes. Hun opfatter skolen som et fællesskab, som ledes af professionelle voksne, der har valgt et arbejde sammen med børn, fordi de oplever det som den egentlige mening med deres profession. Netop derfor bør man også give plads til lærernes professionelle råderum, mener hun.

Andre kommuner har fundet vejen

Hun henviser til de andre kommuner, der allerede har indgået konkrete aftaler eller har fået lavet en fælles forståelse om arbejdstiden med lærerne:

”København er trods alt landets største kommune. Der er jo allerede 68 kommuner, der har indgået en form for fælles forståelse. Og flere kommuner har konkret lavet aftaler om den fleksibilitet, der får dagen og arbejdet til at give mening,” siger Marianne Jelved og tilføjer:

”Vi lever trods alt i en moderne tid, der bygger på tillid til medarbejderne. Så lad nu fornuften råde. Der er jo ikke tale om et ultimatum, men om fleksibilitet.”

Marianne Jelved mener i øvrigt ikke, at Københavns Lærerforenings forslag er en indskrænkning af skoleledernes ledelsesret og støtter lærernes ønske om fleksibilitet i København. Radikale i København har tidligt meldt deres klare støtte til lærernes ønske om minimum fem timer til individuel forberedelse og øvrige opgaver.

LÆS OGSÅ: Radikale: Giv lærerne de 5 timer til forberedelse

 

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.