Ja til tryghed – nej til milliardbesparelser

"En del af de penge, der i år er blevet omprioriteret væk fra den københavnske folkeskole, er altså blevet brugt til, at man kan købe sin næste luksusbil 100.000 kr. billigere end sidste år."

Synspunkt | Af: Kjell Nilsson 09. marts 2016

Tryghed handler om, at vi passer på hinanden. Vores velfærdssamfund bygger på, at offentligt ansatte skaber gode daginstitutioner, velfungerende skoler, et godt sundhedssystem, værdig hjælp til ældre og støtte til udsatte borgere, og at de sikrer en velfungerende administration og et højt serviceniveau. Denne betydning af tryghed og et ønske om at leve i et velfærdssamfund er udgangspunktet for dannelsen af Velfærdsalliance.dk og vores modstand mod omprioriteringsbidraget.

Under overskriften: Vi har skam et liberalt projekt, udlægger Venstres næstformand Kristian Jensen i Politiken den 7/3 regeringens politik: ”Vores projekt er, at danskerne skal have mulighed for nogle flere af deres egne projekter. ” Det skal ske ved deregulering, liberale reformer og skattelettelser. Vi skal være friere og rigere, og det vil øge danskerens muligheder for en tryg alderdom. Kristian Jensen forklarer også, at: Omprioriteringsbidraget er en måde at sikre på, at vi politisk kan prioritere i velfærdsstaten frem for bare at forsætte planløst”, og han slutter af med, at det er et godt eksempel på Venstres strategiske vision for Danmark.

Kristian Jensen fremhæver to gange i sit indlæg i Politiken, at registreringsafgiften på biler er blevet lempet. En del af de penge, der i år er blevet omprioriteret væk fra den københavnske folkeskole, er altså blevet brugt til, at man kan købe sin næste luksusbil 100.000 kr. billigere end sidste år.

Fair nok, at nogle drømmer om at købe sig en luksusbil, men det skal bare ikke ske på bekostning af folkeskolen.

Min drøm er, at vi i Velfærdsalliance.dk kan samle alle, der ønsker et samfund, hvor realiseringen af ens egne projekter kan ske uden at ødelægge det fælles projekt om et trygt velfærdssamfund.

 

 

 

 

Tilføj kommentar til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.